Препълнени трибуни, отлично трасе и нови победи през сезона за

...
Препълнени трибуни, отлично трасе и нови победи през сезона за
Коментари Харесай

Хакан Халми, Майкъл Иванов и Григор Царев с нови победи в републиканския шампионат по мотокрос край Севлиево

Препълнени трибуни, чудесно трасе и нови победи през сезона за Хакан Халми, Майкъл Иванов и Григор Царев видяха феновете този уикенд в 6-ия кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос „ Grand prix Севлиево’2022.

Организаторите от Община Севлиево за следващ път бяха подготвили чудесно трасето, а хубавото време събра доста аудитория, което подсети за времената, в които мотополигон „ Горна Росица “ домакинстваше на кръгове от Световния и Европейския шампионат. Сред формалните посетители бяха кметът на Община Севлиево лекар Иван Иванов, Метин Нехмедов – началник на „ Спортни парцели “, президентът на БФМ Ангел Траков, както и доста някогашни и сегашни състезатели по мотокрос.

Поредните си победи през сезона записаха Хакан Халми в МХ 2, за наслада на домакините, Майкъл Иванов в МХ 1 и Григор Царев в МХ, които остават непобедени от началото на сезона. В МХ 2 Халми, който се състезава за тима на „ НСА моторспорт “ с КТМ, изпревари и в двата манша Кристиан Петков от „ Мотоклуб Бобошево “ с КТМ и Радослва Зоков от „ АИТ рейсинг тийм “ с „ Husqvarna “.

В МХ 1 Майкъл Иванов „ АИТ рейсинг тийм “ с “Husqvarna “ имаше проблем с мотоциклета в първия манш, което обаче не му попречи още веднъж да пресече финалната линия първи и в двата старта. След него се подредиха Жулиан Георгиев от „ Александър моторспорт “ с „ Yamaha “ и Георги Георгиев от „ НСА моторспорт “ с „ Kawasaki “.

В МХ 2 Junior успеха е за Данаил Стефанов от „ Ябланица МХ “ с „ GasGas “, втори е Павел Доневски от „ Троян моторспорт 01 “ с КТМ, а трети Живко Иванов от „ Елхово рейсинг клуб “ с КТМ.

Григор Царев от „ Джи ар си моторспорт 2020 “ с „ Gasgas “ също записа следващ триумф през 2022 година, като не остави шансове на Николай Колев от „ Киппен МХ рейсинг тийм “ с „ Kawasaki “ и Людмил Александров от „ Тони МХ рейсинг “ с „ Yamaha “. При 250-кубиковите машини най-бърз на „ Горна Росица “ беше Георги Иванов от „ Ридо Самоков “ с „ Honda “, следван от Ивайло Сираков от „ Киппен МХ рейсинг тийм “ с „ Kawasaki “ и Свилен Иванов от МСК „ Севлиево “ с „ Yamaha “.

Сериозна борба двата дни край Севлиево водиха и Senior-ите, като на почетната стълбичка се качиха Кадир Масар от „ АИТ рейинг тийм “ с „ Honda ”, съотборникът му Янко Зоков с „ Kawasaki “ и Станко Боянов от „ Тийм Боянов моторспорт 777 “ също с „ Kawasaki “. В групата на над 55-годишните триумфът е за Димитър Аргиров от „ Дизел левент “ с „ Kawasaki “, втори е съотборникът му Живко Бонев с „ Yamaha “, а трети Мирослав Христов от „ Троян моторспорт 01 “ с „ Yamaha “.

При най-малките – в МХ 50 с нов триумф се поздрави Георги Вендов от „ АИТ рейсинг тийм “ с „ Husqvarna “, който приключи пред състезателите на „ М6 Yamaha рейсинг тийм “ Радостин Присадов с „ Husqvarna “ и Георги Георгиев с „ Gasgas “.

При 65-кубиковите Георги Гинов от „ Мото спорт Варна “ с „ Husqvarna “ нямаше проблеми с конкуренцията, като изпревари и в двата манша Артемий Гангуреан от Молдова и Теодор Йорданов от „ Ябланица МХ “ с „ Gasgas “. В МХ 85 Венцислав Тошев от „ Мото спорт Варна “ с „ Husqvarna “ беше най-бърз и в двата манша, следван и двата дни от Дани Цанков от „ М6 Yamaha рейсинг тийм “ с „ Yamaha “ и от Мартин Лалев от „ Киппен МХ рейсинг тийм “ с КТМ.

Последният кръг от Републиканския шампионат в мотокроса е в края на тази седмица (5 и 6.11.) край Айтос.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР