Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че Илинденското

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че Илинденското
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски: Илинденското въстание е наследство, завет и исторически паметник

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски съобщи, че Илинденското въстание, не е нито начало, нито край, то е завещание, завет и исторически монумент. Той взе участие в обичайна манифестация „ Десет дни Крушевска Република “.

Отбелязваме 120 години от една от най-важните дати, един от централните моменти в нашата вековна история. 120 години от началото на Илинденското въстание, което е оставило в нас незаличима диря, 120 години от момента, когато в илинденско Крушево се е разгоряла вярата, че битката за македонската страна си коства, сподели северномакедонският министър председател.

По думите му на този празник жителите на Северна Македония си напомнят и отдават дълбока респект на създателите на страната, на героите, революционерите, на тяхната битка и жертва.

Според Ковачевски интеграцията, отвореността, напредъкът, задружността и съжителството в страната през днешния ден се основават на Илинденското въстание, Крушевския манифест и решенията на Антифашисткото заседание за национално избавление на Македония.

Очаква се през днешния ден министър председателят да приказва и на церемонията в крепостта Кале в Скопие.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР