Премиерът акад. Николай Денков ще посети Варна в понеделник. Заедно

...
Премиерът акад. Николай Денков ще посети Варна в понеделник. Заедно
Коментари Харесай

Премиерът ще решава задачи със златния математик от Варна

Премиерът акад. Николай Денков ще посети Варна в понеделник. Заедно с министъра на защитата Тодор Тагарев и началника на защитата адмирал Емил Евтимов той ще участва на откриването на Центъра по оцеляване на море във Висшето военноморско учебно заведение.

Площта на дълбоководния басейна е 12 на 25 метра, а дълбочината варира от 3 до 5 метра. Съоръжението е снабдено с имитираща система за генериране на талази, неестествен пушек и други профилирани системи. В него ще се приготвят водолазите от Военноморски сили и силите за специфични интервенции на Българската войска.

Министър-председателят ще бъде осведомен от кмета на Варна Благомир Коцев със положението на свлачището при Рибарския плаж. При огледа ще бъдат набелязани ограничения за решение на казуса.

По време на визитата си във Варна министър председателят ще посети и Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон “. Денков и Коцев ще се включат в съревнование за решение на задания със златния медалист от интернационалната олимпиада математика в Куала Лумпур Дамян Накев. Негови съученици, които са първенци и медалисти от други надпревари, също ще вземат участие в решаването на задания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР