Прекомерната хидратация или прекомерното изпотяване ни кара да се изчервяваме

...
Прекомерната хидратация или прекомерното изпотяване ни кара да се изчервяваме
Коментари Харесай

Натурални продукти срещу обилно потене

Прекомерната хидратация или несъразмерното изпотяване ни кара да се изчервяваме и да се усещаме засрамени. Някои храни - като домати, зеле, кафе - усилват изпотяването или вършат миризмата на пот по -остра и мощна. Но има и такива, които са в положение да сведат до най-малко тази характерност на човешкото тяло.

Kакво да добави към диетата си, с цел да се отървmе от натрапчивата миризма на личното си тяло и да се чувстваme решително?

1. Кокосово масло

Кокосовото масло е едно от най -ефективните средства, които могат да придадат на тялото ви прелестен мирис. Антимикробните му свойства лимитират растежа на бактериите, а лауриновата киселина отстранява острите миризми. Разбира се, самата пот няма да изчезне от това.

Препоръчва се нанасяне на масло в региона на подмишниците 1-2 пъти дневно след водни процедури. Освен всичко друго, маслото има удобен резултат върху организма като цяло и по -специално върху дишането, в случай че се употребява с храна.

2. Лимон и други цитрусови плодове

Антисептичните свойства на лимона оказват помощ за унищожаване на миризмата освен в региона на подмишниците. Точно като кокосовото масло, лимоновият сок може да управлява неприятния мирис, породен от нездравословни бактерии. Достатъчно е да изпиете чаша вода с лимон заран (ако стомахът ви се усеща добре). Друг вид е да изцедите 1/2 лимонен сок, да разтриете краката или подмишниците, да оставите течността да изсъхне и по-късно да се изкъпете.

3. Семена от сминдух

Семената на това растение работят като антиоксидант. Те освен отстраняват токсините от тялото, само че и  предотвратяват разпространяването на патогенни инфекции, които предизвикат появяването на миризма. За да постигнете стремежи резултат, разредете с 1 ч.ч. семена с преварена вода и го оставете да се запари. След 6-8 часа бульонът може да се употребява през устата. Семената могат да се прибавят и към чая.

4. Листа на Ним

Ним (или Ним от Персия) е скъпа лечебна билка, която от дълго време се употребява в аюрведичната медицина. Листата му имат противогъбични, антибактериални и антисептични свойства. Благодарение на това те способстват за цялостното премахване на бактериите и токсините, които предизвикват неприятни миризми, както и понижават изпотяването.

Принципът на потребление е същият като този на семената от сминдух. Донесете праха от листа на neem до каша с вода, нанесете върху подмишниците и оставете за няколко минути. Изплакнете, до момента в който вземате вана или душ. За да постигнете резултата, провеждайте тази процедура три пъти седмично.

5. Пшенична трева

Сокът от пшенична трева съдържа огромно количество протеини, витамини С, В12, В6, фолиева киселина. В допълнение, той е мощен натурален антиоксидант, което го прави дейно средство против ненужни телесни миризми. Може да се употребява както свеж (40 g на ден), по този начин и под формата на прахуляк (3 g на ден).

6. Магданоз

Магданозът е известно национално лекарство за неприятни миризми. Високото наличие на хлорофил и свежият мирис обезпечават дезодорантен резултат. Тази билка почиства тялото и се бори с бактериите, които карат тялото да излъчва неприятни миризми.

Изследвания (не провеждани при хора) демонстрират, че магданозът може сполучливо да се бори със серните съединения. За да се отървете от неприятните аромати, можете просто да употребявате магданоз в салати или топли ястия или да сварите изсушените му стъбла и листа.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР