Прекъсващият, особено на определени места, Wi-Fi е често срещан проблем

...
Прекъсващият, особено на определени места, Wi-Fi е често срещан проблем
Коментари Харесай

Тази трик с алуминиево фолио може да поправи слабия ви Wi-Fi

Прекъсващият, изключително на избрани места, Wi-Fi е постоянно срещан проблем и постоянно виновникът за него е рутерът. Възможно е да имате мощен сигнал в една стая, само че в друга да няма съвсем никакъв Wi-Fi. В идеалния случай Wi-Fi рутерът би трябвало да е ситуиран в центъра на дома ви, с цел да разпределя сигнала отмерено. Дори и да го извършите, други трудности като стени, изолираност и мебели могат да попречват силата на сигнала.

Тъй като Wi-Fi разчита на радиочестоти за изпращане и приемане на данни, други електрически сигнали могат да повлияят на покритието. Уреди като микровълнови печки, бебешки монитори, безжични камери и някои приемници за сателитна телевизия могат да нарушат силата на Wi-Fi.

Проблемът може да е и в по-стар рутер, изключително в случай че не поддържа високи скорости или има слаб обсег.

Има няколко неща, които можете да извършите, с цел да поправите слабия си Wi-Fi.

Освен да преместите рутера, можете да инвестирате в усилвател на сигнала или в мрежова Wi-Fi система, с цел да разпределите отмерено сигнала в целия си дом. Ако търсите по-евтино решение от вида „ Направи си самичък “, изследванията демонстрират, че един елементарен домашен предмет може да усъвършенства Wi-Fi сигнала ви. Това е алуминиевото фолио. Решението обаче има огромна измама.

За да работи трик, ще ви е нужен 3D принтиран рефлектор

Може би сте чували за увиване на Wi-Fi рутера във фолио, с цел да се усили силата на сигнала, само че с цел да бъде хакът ефикасен, ще ви е нужен 3D принтиран рефлектор. Изследователи от колежа „ Дартмут “ са основали стратегия, която отпечатва по поръчка рефлектор за вашия дом, откакто вземе поради вътрешното оформление, местоположението на рутера, областите, в които желаете сигналът да се усили, и областите, в които желаете да се понижи.

Тази информация се подава към стратегия, наречена WiPrint, която за към 23 минути основава усъвършенствана форма на рефлектора за вашия рутер и дом. След това формата може да бъде подадена към 3D принтер. Решението е бързо и на ниска цена. Рефлекторът се покрива с алуминиево фолио и се слага към антените на вашия безжичен рутер. Въпреки че материали като мед и сребро също работят, алуминият е най-евтин и наличен.

По време на тестванията откривателите откриват, че потреблението на 3D-отпечатан рефлектор и алуминиево фолио покачва Wi-Fi сигнала с до 55.1% в целевите области. В други обаче го отслабва с -63.3%.

Тази система освен покачва успеваемостта на Wi-Fi, само че също по този начин затруднява достъпа на хакери до вашия Wi-Fi, като лимитира сигнала до избрани зони в дома ви.

Алуминиевото фолио няма да работи независимо

Въпреки че алуминиевото фолио е превъзходен проводник и рефлектор на радиовълни, то е дейно за повишение на силата на Wi-Fi сигнала единствено в случай че рефлекторът е завършен вярно. В някои хакове се употребява разрязана отворена кутийка от газирана напитка, сложена в кръгла форма към рутера, само че това може да докара до увеличаване на сигнала единствено в една посока. В резултат на това в други елементи на дома ви ще има понижена мощ на сигнала. Други решения употребяват парче картон, покрито с фолио и сложено към антената на рутера, само че даже и това не разпределя отмерено Wi-Fi мрежата в дома ви, в случай че не извършите вярната структура.

Можете да изпробвате и двете тези хитрини, с цел да насочите Wi-Fi сигнала към избрана област.

3D-отпечатаният рефлектор е най-хубавият вид за по-трайно решение.

За страдание не наподобява, че откривателите от колежа „ Дартмут “, които са основали програмата WiPrint, фактически са пуснали софтуера за персонализирано печатане на 3D рефлектор. Поне все още. Това, което обаче е открито сигурно, е, че алуминиевото фолио в действителност работи за повишение на Wi-Fi сигнала, когато е съчетано с подобаващ рефлектор.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР