Преговорите с Република Северна Македония и Албания да започнат сега,

...
Преговорите с Република Северна Македония и Албания да започнат сега,
Коментари Харесай

Хайко Маас иска европреговорите със Скопие и Тирана да започнат

Преговорите с Република Северна Македония и Албания да стартират в този момент, изиска немският външен министър Хайко Маас на виртуална среща на страните, участващи в Берлинския развой.

" Разбираме, че въпросите на историята и идентичността са деликатни. Но такива двустранни въпроси не би трябвало да попречват целия развой на присъединение ", акцентира немският външен министър. Според Маас всички народи в цяла Европа носят исторически тежести. Но историята не би трябвало да е спънка за построяването на общо бъдеще.

Хайко Маас съобщи, че през последната година има „ дребен прогрес в някои области “. Германският външен министър обаче изцяло схваща разочарованието в района от процеса на разширение на Европейски Съюз. „ Нека удвоим взаимните си старания. Бъдещето на всичките 6 страни от Западните Балкани е в Европейския съюз - Германия остава изцяло отдадена на тази цел ", безапелационен е Хайко Маас. Той изясни, че страните от Западните Балкани би трябвало да укрепят върховенството на закона, да се борят с корупцията и проведената престъпност, да защитят свободата на медиите и да основат пространство за преуспяване на демокрацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР