Предвижда се военният министър Йоав Галант да разговаря във Вашингтон

...
Предвижда се военният министър Йоав Галант да разговаря във Вашингтон
Коментари Харесай

Израелското министерство на отбраната: Няма да спрем войната срещ...

Предвижда се военният министър Йоав Галант да беседва във Вашингтон със съветника на президента по националната сигурност Джейк Съливан. От канцеларията на Галант оповестиха, че той ще осведоми Белия дом, че Израел възнамерява да се опълчва на Хамас където е належащо в Ивицата Газа, в това число тук-там, където армията още не е стигнала.

 

Освен това израелският министър на защитата ще предизвести Съединени американски щати, че при липса на решителна победа в Газа, война на север с ливанската шиитска формация " Хизбулла " става мощно евентуална.

 

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър дефинира като " изненадващо и неприятно " решението на израелските управляващи да анулират плануваните за тази седмица във Вашингтон договаряния, целящи да бъде избегната пълномащабна атака против град Рафах, на границата на Газа с Египет. Милър посочи, че Съединените щати ще намерят метод да показват причините си пред министър-председателя Бенямин Нетаняху, че това би било неточност.

 

Нетаняху анулира договарянията откакто с възпиране от гласоподаване в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Съединените щати разрешиха да бъде призната резолюция, изискваща неотложно прекъсване на огъня, което да докара до трайно помирение, неотложно и абсолютно освобождение на всички заложници и увеличение на достъпа на филантропични помощи за Газа.

 

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разяснява, че резолюцията на Съвета за сигурност би трябвало да бъде приложена. Според него противното би било непростимо.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР