Предвижда се Португалия да има ново голямо летище. Очаква се

...
Предвижда се Португалия да има ново голямо летище. Очаква се
Коментари Харесай

Португалия ще строи ново столично летище за 8 млрд. евро

Предвижда се Португалия да има ново огромно летище. Очаква се тази инвестиция да е на стойност към 8 милиарда евро, съгласно португалски медии.

Най-вероятно местоположението на новото летище на столицата Лисабон ще бъде в община Алкужет, на южния бряг на устието на река Тежу, защото настоящето летище постоянно е претрупано.

Тази локация е определена от експертна комисия, натоварена от предходното социалистическо държавно управление, да откри решение на казуса с пренатовареността на актуалната летищна инфраструктура в северната част на португалската столицата.
 „ България Еър “ започва директни полети до Лисабон за лято 2024 година
„ България Еър “ започва директни полети до Лисабон за лято 2024 година

Полетите ще се извършват всяка сряда и събота

След представянето на отчета на комисията през декември предходната година, тогавашният министър председател в оставка Антонио Коща разгласи, че оставя окончателното решението на наследника си. Алкужет към този момент беше определен като локация от предходно държавно управление, само че планът беше зарязан през 2010 година, когато страната затъна в дългова рецесия.

Летището на Лисабон, което в последно време регистрира рекорден пътникопоток, е достигнало през последните години точката на пренатовареност. Броят на пасажерите е повишен повече от двойно за 10 години, като предходната година е минал границата от 33 милиона индивида.

" България Еър " подписа контракт с испанската Air Europa за вътрешни полети в Испания и Португалия

Очакванията са и за по-атрактивни цени при пътуванията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР