Предвидено е до края на септември 2024 г. да се

...
Предвидено е до края на септември 2024 г. да се
Коментари Харесай

Тристълбовият модел на пенсионното осигуряване ще се запази

Предвидено е до края на септември 2024 година да се извърши разбор на системата на наложителното пенсионно обезпечаване, посредством който ще се разпознават проблемите и ще се предложат съответни ограничения за подобряването ѝ.

Това означи служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов на среща с Мария Луиза Кабрал – шеф на дирекция „ Условия на труд и обществен разговор ” от Главна дирекция „ Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване ” на Европейската комисия, показват в прессъобщение от пресцентъра на отрасловото министерство.

По-високи пенсии, в случай че са единствено от Национален осигурителен институт

Работата по правенето на разбора към този момент е сзапочнала и в нея са ангажирани специалисти от Министерството на труда и обществената политика (МТСП), Министерството на финансите и Националния застрахователен институт, както и представители на обществените сътрудници “, изясни Иванов. Той беше безапелационен, че тристълбовият модел на пенсионното обезпечаване ще се резервира, означават от министерството.

Министър Иванов увери Мария Кабрал, че с деен обществен разговор и намиране на уравновесени решения страната ще успее да приготви нужните нормативни промени, с цел да бъде транспонирана в период Директивата по отношение на съответните минимални работни заплати в Европейски Съюз в българското законодателство.

 istock istock

Той означи като една от най-големите промени в региона на обществената политика въведеното обмисляне на национално равнище на обществените услуги, финансирани от държавния бюджет, посредством създаване на Национална карта на обществените услуги.

Един на 10 получава пожизнена втора пенсия

„ По този метод страната е поела ангажимент да сътвори цялостна мрежа от обществени услуги в цялата страна и обезпечаването на еднакъв достъп до тях “, съобщи той.

Анализът на пенсионната система бе оповестен от предходния обществен министър Иванка Шалапатова. Тя поясни, че ще бъдат разисквани мерките най-вече за финансовото подсилване и за реализиране на по-голяма правдивост на системата. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР