Предупредиха за студенокръвен обитател на софийски квартал. Смок изпълзял на

...
Предупредиха за студенокръвен обитател на софийски квартал. Смок изпълзял на
Коментари Харесай

Пазете децата! Змия изпълзя в София СНИМКА

Предупредиха за студенокръвен жител на софийски квартал. Смок изпълзял на път в столичния " Левски ", а дама реши да сигнализира за наличието му в онлайн пространството.

Влечугото решило да прекоси настилката и да се шмугне в близки треви. Разходката му обаче не останала незабелязана. То присякло пътя на столичанката, която популяризира фотоси от появяването му в региона на изоставена бензиностанция в квартала.

" Пазете децата и домашните си любимци. Това животно живее в полето до някогашната бензиностанция ", написа Ели Х. Танева.

Близката среща обаче никак не тормози локалните. Хората означават, че змиите и мишките напълно не са необичайност в региона, като в това няма нищо неправилно.

" Това животно живеее от хиляди години тук, ти си натрапникът! ", счита Десислав М.

" Смокът е потребен.Унищожава мишките ", отбелязва Камен Ц.

" Смок. Безопасен за хората. Съвсем естествена животинка в полето. Ако го нямаше, щяхте да пищите от нападения на мишки плъхове и така нататък ", написа Кристиян С.

" Страхотна животинка ", разяснява Григор М.

Припомняме, че в градска среда змиите са от вида водни, смок стрелец и смок мишкар и са безобидни. Биолози поучават при среща с влечугите да ги оставим да се отдръпват, да не ги убиваме, а да подадем сигнал на незабавния телефон.



 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР