Представителите на вида снежен леопард в хималайски резерват в подножието

...
Представителите на вида снежен леопард в хималайски резерват в подножието
Коментари Харесай

Експерти: Снежните леопарди в резерват в подножието на Еверест са над 100

Представителите на типа снежен леопард в хималайски резерват в подножието на връх Еверест са над 100, сочат изследвания, представени от Синхуа, базирайки се на Регионалната организация за горското стопанство и пасищата.

Снежният леопард е най-известният тип в Националния естествен резерват " Джомолунгма " (тибетското име на Еверест) и е подложен под най-висока степен на отбрана от страната. Тези животни нормално населяват планини с височина сред 2500 и 5000 метра и могат да устоят на температури до минус 40 градуса по Целзий.

Регионалната организация за горското стопанство и пасищата сътрудничи с няколко организации с нестопанска цел през 2013 година, с цел да стартира план за наблюдаване на местообитанията и проучване на популацията на снежните леопарди в региона на връх Еверест. Размерът на следената повърхност надвишава 3000 квадратни километра.

Ефективността на отбраната на снежния леопард е директно обвързвана със стабилността и целостта на екосистемата на планинското плато. С помощта на този план научният модел на проучване на популацията на снежни леопарди към връх Еверест е авансово заложен и е открита общоприетата система за наблюдаване на типовете, твърди изпълнителният шеф на Центъра за отбрана на снежните леопарди в " Джомолунгма " Гун Цилин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР