Представители на десет града от осем европейски държави, сред които

...
Представители на десет града от осем европейски държави, сред които
Коментари Харесай

Областна администрация - Плевен беше домакин на среща по партньорски проект на община Никопол

Представители на 10 града от осем европейски страни, измежду които от Гърция, Малта, Германия, Румъния, Словакия, Италия, Испания и България събра през днешния ден, 5 октомври зала „ Плевен “ на Областна администрация Плевен. Всички те са част от план за побратимяване, създаден от Община Никопол. Проектът се осъществя по стратегия на Европейския съюз „ Европа за жителите “ и има за цел да увеличи осведомеността на жителите по въпроса за дейното и европейско гражданско присъединяване.

Домакин на събитието беше Областна администрация Плевен. Срещата бе открита от регионалния шеф на Област Плевен Иван Петков и кметовете на Община Никопол Ивелин Савов и на Турну Мъгуреле Дануц Кукля.

Във фокуса на плана са присъединяване на жителите в дейното европейско поданство, обществения и либерален ангажимент и насърчаването на правата на индивида.



Основна цел на плана е да се насърчат младежите да разсъждават върху главните характерности на европейското общество, като се концентрира върху проблеми, типични за младежите в Европа и най-много да ги насърчи към дейната им роля в техните общности. Проектът цели доближаване на младежите до европейските институции.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР