Представител от единствените бозайници, които могат да летят активно, бе

...
Представител от единствените бозайници, които могат да летят активно, бе
Коментари Харесай

Вижте какво животно спасиха в центъра за диви животни във Варна

Представител от единствените бозайници, които могат да летят интензивно, бе избавен във Варна, оповестиха от Зоопарка.

" Здравейте другари! Искаме да Ви срещнем с един по-необичаен клиент на Спасителния ни център за диви животни ", пишат от Зоопарка.

Прилепите имат особено " проектирана " зъбна формула, пригодена за потреблението на безгръбначни животни, които по този начин лакомо си похапва.

Поради бързия си метаболизъм и сполучлива ловна тактика, за една нощ, един прилеп е кадърен да изяде тежестта си в инсекти!

В България се срещат повече от 30 типа прилепи, което ни прави виновни за опазването на тези необикновени представители на бозайниците в Европа.

Прилепите са единствените бозайници, които могат да летят интензивно, въпреки че някои други типове са способни да прелитат на лимитирано разстояние. С към 1450 типа, една пета от всички типове бозайници, прилепите са най-богатият на типове разред бозайници след гризачите.

Разпространени съвсем по целия свят - срещат на всички континенти на света като се изключи Антарктида. Липсват и в други полярни райони и на отдалечени острови. На някои острови (например Нова Зеландия) те са били единствените бозайници до идването на хората. Най-голямото биоразнообразие съществува в тропиците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР