Представител на палестинската ислямистка групировка Хамас заяви пред Ройтерс, че

...
Представител на палестинската ислямистка групировка Хамас заяви пред Ройтерс, че
Коментари Харесай

„Хамас“: Преговорите в Кайро за спиране на огъня в Газа не постигнаха напредък

Представител на палестинската ислямистка формация " Хамас " съобщи пред Ройтерс, че на новия кръг от договарянията за прекъсване на огъня в линията Газа, които се водят в Кайро с присъединяване на делегации на Израел, Катар и Съединени американски щати, не е бил реализиран прогрес.

" Няма смяна в позицията на окупаторите и заради това на договарянията в Кайро не се случи нищо ново ", сподели представителят на " Хамас ", поискал да остане неизвестен. " Засега няма прогрес ", добави той.

По-рано през днешния ден свързаната с египетското държавно управление телевизия " Ал Кахера " цитира почитан източник от управляващите в Кайро, съгласно който договарящите страни са постигнали съглашение по някои въпроси.

Израел и " Хамас " през вчерашния ден изпратиха свои представители в египетската столица, откакто в събота там дойде шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс. Присъствието му е явен знак за натиска на Съединени американски щати върху държавното управление на израелския министър председател Бенямин Нетаняху за сключването на договорка за освобождение на държаните от " Хамас " израелски заложници и облекчение на филантропичната рецесия в линията Газа, отбелязва организацията.

От октомври насам Израел и " Хамас " не могат да преодолеят разликите си. " Хамас " желае Израел да спре офанзивата си в Газа и да изтегли всички свои военни от палестинския анклав. Тел Авив от своя страна упорства за размяната на всички заложници против избран брой палестинци, държани в израелски затвори, без да поема ангажимент за преустановяване на войната.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР