Представител на Министерството на труда и социалната политика провери как

...
Представител на Министерството на труда и социалната политика провери как
Коментари Харесай

От Министерство на труда и социалната политика провериха ремонта на хирургията в МБАЛ - Самоков

Представител на Министерството на труда и обществената политика ревизира по какъв начин се извършва ремонтът на хирургичното поделение в МБАЛ – Самоков. Средствата за него са отпуснати на общината от стратегия „ Красива България “, която се ръководи от МТСП.

Поръчката за възлагане на строително-монтажните работи е финализирана от общината в края на юни месец, като за реализатор е определен консорциум „ Техноком “ с водещ сътрудник в него „ Стилинг Груп “ ЕООД. Офертата на консорциума е била на стойност 233 460 лева с Данък добавена стойност.

Текущият ремонт на блок А от осмия етаж на Многопрофилната болница за интензивно лекуване е в ход.  

Експертът от МТСП се срещнал с кмета Владимир Георгиев и шефа на болничното заведение доктор Красимира Ковачка.



„ На срещата участваха още завеждащият Хирургично поделение доктор Гълъбов, шефът на компанията реализатор и шефът на строителната дирекция към общината Красимира Костадинова. Обсъдени бяха детайлите по реализацията на плана „ Ремонт на Хирургичното поделение ”, който Община Самоков завоюва по „ Красива България ”. Уточнено бе, че в случай че се наложат спомагателни действия, те могат да бъдат включени. Същото се отнася и в случай че се наложи промяна в плана “, оповестяват от локалната администрация.

Ремонтът на хирургично поделение включва замяна на старите дървени порти с нови алуминиеви. Ще бъде изкърпена компрометираната мазилка и гипсова шпакловка по стени.



Проектът планува слагане на окачени тавани, само че защото положението на таваните е положително, се обмисля с тези средства да се закупят нови радиатори.

Ще се подмени фаянсовата обшивка. На пода ще се направи нова замазка и ще се сложи антибактериална настилка. За ремонта на баните и тоалетните се планува настилка от гранотигрес и замяна на канализация с по-широки тръби, както и съоръжение за тях. Старите лампи ще бъдат сменени с LED- осветяване.

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР