Представител на американското правителство потвърди пред Ройтерс, че текстът на

...
Представител на американското правителство потвърди пред Ройтерс, че текстът на
Коментари Харесай

Байдън подписа указ за ограничаване на инвестиции в технологичния отрасъл на Китай

Представител на американското държавно управление удостовери пред Ройтерс, че текстът на указа се отнася единствено за бъдещи, само че не и за капитоловложения в заварено състояние.

Сенаторът републиканец Марко Рубио дефинира ограниченията като " съвсем смехотворни ". " Те са цялостни с малки врати, категорично се подценява двойната приложимост на значими технологии и не включват браншове, които китайското държавно управление счита за жизненоважни ".

Колегата му демократ Боб Кейси сподели, че указът на Байдън " държи сметка за неотложността на въпроса и ще разреши на Съединени американски щати да понижат някои опасности от злонамерени играчи като Китай ".

 

 

Китай изрази " мощно безпокойствие " от решението на Съединени американски щати да забранят някои вложения в китайския софтуерен бранш и разгласи, че си резервира правото на ответни ограничения, съобщи китайското министерство на търговията, представено от Ройтерс.

Указът визира естественото действие и взимане на решения в предприятията и подкопава международния търговско-икономически ред, уточни ведомството.

Министерството добави, че се надява Съединени американски щати да почитат разпоредбите на пазарната стопанска система и конкурентното начало и да се въздържат от " изкуствено затрудняване на интернационалния търговско-икономически продан и съдействие и от основаването на спънки пред възобновяване на международната стопанска система ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР