Председателят на MicroStrategy Inc. Майкъл Сейлър казва, че никога не

...
Председателят на MicroStrategy Inc. Майкъл Сейлър казва, че никога не
Коментари Харесай

Колко биткойна ще ви трябват, за да станете милионер ?

Председателят на MicroStrategy Inc. Майкъл Сейлър споделя, че в никакъв случай не можете да имате прекалено много биткойн. Въпреки че това не е изненадващо, идвайки от един от най-големите вложители в Биткойн в света, неговите мнения биха могли да повлияят на пазарите и да дават повече визия за какво той има вяра, че BTC е страхотна инвестиция.

Компанията на Сейлър е придобила над 214 000 биткойна през последните няколко години, като държи повече от 1% от цялото предложение. MicroStrategy закупи токените на междинна цена от към 35 000 $ и употребява конвертируема облигация за 700 милиона $, с цел да закупи повече биткойни през март. Оттогава MicroStrategy се преименува в " първата в света компания за разработка на биткойни ".
 $1 милиард в Биткойн? Инвеститорът, който раздруса финансовия свят
$1 милиард в Биткойн? Инвеститорът, който раздруса финансовия свят

Историята на Тим Дрейпър, който влага в незнайна започваща компания

С тази голяма инвестиция Сейлър вижда цената на Биткойн да продължава да пораства. Сейлър разказва няколко аргументи, заради които счита, че биткойнът е подготвен да се показа добре през идващите месеци и години.

Първо, той вижда халвинга като главен катализатор за напредъка. " Ще видите 12 милиарда $ естествени продажби годишно, превърнати в 6 милиарда $ естествени продажби годишно ", уточни Сейлър.

Халвингът понижи количеството нови токени, добавени към предлагането на всеки блок, което теоретично понижава натиска за продажба и би могло да разреши на цената да се повиши. Предишните " разполовявания " на биткойните също послужиха като ценови катализатори в кратковременен проект.

Сейлър също уточни, че борсово търгуваните спот биткойн фондове (ETF) ще обезпечат по-голям напън за пазаруване на пазара. Тези мнения бяха направени преди утвърждението на ETF-те през януари, само че значително бяха верни. Спот биткойн ETF-те са най-успешните в историята, донасяйки големи количества размер и повишавайки цената на биткойн.
 Халвингът на Биткойн наближава: Какво би трябвало да знаете
Халвингът на Биткойн наближава: Какво би трябвало да знаете

Крипто оптимистите чакат цена над $100 000, само че може да има и неприятно сюрпризирани

Друг миг, който не се разисква толкоз постоянно, е новият счетоводен стандарт, който трансформира метода, по който корпорациите могат да регистрират биткойн в своите салда.

" Това ще отвори вратата за корпорациите да възприемат биткойн като финансов актив и да основат стойност за акционерите с техните салда ", сподели Сейлър.
 Миньорите на Биткойн чакат загуби до $10 милиарда
Миньорите на Биткойн чакат загуби до $10 милиарда

Какво е " халвинг " и ще докара ли до разтърсвания в криптоиндустрията?

Стандартът, въведен от Съвета за финансови счетоводни стандарти (FASB) в края на 2023 година, разрешава на фирмите да включват измененията в размера на своята крипто позиция в чистия приход.

Имайки поради тези точки, Сейлър вижда ярко бъдеще за биткойн. Сейлър сподели, че има вяра, че " промишлеността минава на идващото равнище и ние растем 10 пъти отсам. "

По времето, когато той направи тези мнения, цената на биткойн беше към 35 000 $. Така че 10 пъти над тези равнища би означавало, че биткойн може да доближи до $350 000, сподели Сейлър. Ако казусът е подобен, ще би трябвало да притежавате 2,86 BTC, с цел да станете милионер. Днес тази инвестиция ще ви коства към 190 000 $.

Ако бяхте вложили 1000 $ в биткойн през 2013 година?

Сигурно се чудите какъв брой бихте спечелили, в случай че бяхте вложили в биткойн преди един по-дълъг интервал от време - да кажем през 2013-та година. Инвестирани 1000 $ в най-голямата и остаряла криптовалута тогава, биха се трансформирали в сумата от 121 000 $ към днешна дата. Това се превежда като рентабилност от 12 000%.

През последното десетилетие S&P 500 и Nasdaq Composite Index са възвърнали надлежно 231% и 335%, в това число дивиденти (към 15 април). Това демонстрира, че е било фантастично време да бъдеш вложител на фондовия пазар.

Биткойн обаче изцяло смаза тези облаги. Ако сте вложили 1000 $ в най-старата и най-ценна криптовалута в света през април 2013 година, сега ще имате баланс от почти 121 000 $. Тази облага от 12 000% е в действителност зашеметяваща.

Може би няма различен актив, който да се е показал по-добре от биткойн през последните 10 години. Беше впечатляващо пътешестване за този най-хубав дигитален актив. Преди да преценим накъде може да отиде в бъдеще, значимо е да разберем историята на Биткойн.

Тестът на времето

Това, което в миналото се смяташе за някаква подправена форма на интернет пари, от която се интересуваха и знаеха единствено компютърни учени, разцъфна в световен актив с пазарна капитализация от 1,2 трилиона $ към днешна дата. Тази оценка би направила биткойна осмата по величина компания в света.

Това, което е едно от най-забележителните неща за биткойна, е, че той продължава да устоя теста на времето. Имаше многочислени случаи в предишното, когато цената му претърпяваше спад от 50% или повече. Критиците не се колебаеха да го назовават волност, чиято стойност в последна сметка ще падне до нула. По-широката крипто промишленост имаше собствен личен набор от проблеми. И въпреки всичко биткойнът продължи да върви нагоре.

Един актив, който остава съответстващ повече от десетилетие, е нещо, което притегли вниманието на вложителите. Но може би образованието може да е основният фактор, който ще задвижи биткойна от тук нататък. Все повече и повече хора научават за неговите децентрализирани свойства, както и за неговия закрепен таван на доставките. Това са привлекателни характерности за финансов актив.

Монументалното повишаване на цената на биткойна проправи пътя за нова екосистема от финансови услуги, които го поддържат и го вършат по-лесен за потребление. По-рано тази година Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) утвърди спот борсово търгувани фондове (ETF), които отвориха шлюзовете на капитала. Цената на биткойн скочи с 56% единствено тази година (към 15 април), което демонстрира равнището на интерес към тези контролирани финансови артикули и знак за утвърждение от страна на вложителите.

Бъдещето на Биткойн

Може би, би било неуместно да чакаме, че през идващите 10 години цената на биткойн може да скочи с още 12 000%. Ако това се случи, крипто ще бъде оценено на близо 150 трилиона $. Като се има поради, че световният БВП възлиза на малко над 100 трилиона $ предходната година, тази астрономическа сума наподобява доста малко евентуална въз основа чисто на математиката.

Това обаче не значи, че това е неприятна капиталова опция. Въпреки че биткойнът се движи покрай най-високите си стойности за всички времена, може би вложителите би трябвало да обмислят да го прибавят към своите портфейли, в случай че още не са го създали. Най-добрият метод, е с използването на метода за " долораво осредняване ". По този метод можете да се възползвате от разнообразни ценови точки, елиминирайки нуждата от вярно таймиране на пазара.

Ограничението на закрепеното предложение на биткойн е може би най-завладяващата му линия. Винаги ще има единствено 21 милиона монети в обращение (около 19,7 в момента). И след разполовяването на криптовалутата този месец, темпът на напредък на предлагането на биткойн ще бъде по-нисък от този на златото.

Тази привлекателна благосъстоятелност има значение в свят, в който инфлацията продължава да изяжда покупателната дарба на фиатните валути. Биткойнът е хедж, който хората могат да употребяват, с цел да съхраняват благосъстоянието си. Нейният опит през последното десетилетие потвърждава, че е приключил чудесна работа за повишение на нечия покупателна дарба.

Вероятно биткойнът ще продължи да се показва добре в бъдеще, само че бъдещата му възвръщаемост няма да се приближи до тази от предишното. И въпреки всичко, има положителни шансове да надмине S&P 500 и Nasdaq Composite Index в дълготраен проект.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР