Председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер

...
Председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер
Коментари Харесай

Манфред Вебер подкрепи Герджиков за балотажа

Председателят на групата на Европейската национална партия (ЕНП) Манфред Вебер поддържа Анастас Герджиков за балотажа на президентските избори в България, който ще се организира в неделя.

" Вие сте в действителност самостоятелен човек и се кандидатирате за президент, с цел да получи страната ви най-хубавото ръководство. Вие сте подготвен да поемете отговорност и показвате на хората, че има опция, която да повлияе на стопанската система и да докара до увеличение на приходите. Това е изцяло допустимо за България и за бъдещето ѝ. Вие сте претендент, който се пробва да предложи същинско господство на закона и проевропейски метод за страната ", споделил Вебер на Герджиков във видеоразговор.

" Бъдещият президент на България ще е фактор освен за политическа непоклатимост и обединяването на нацията, само че и за отстояване на националните ползи във външната политика и запазване на евро-атлантическата ориентировка ", показал подкрепеният от ГЕРБ Герджиков.

Двамата разискали значимостта на резултата от президентските избори в България както за партиите от десния политически набор в страната, по този начин и за Европейската национална партия.

Двамата разискали и разновидностите за излаз от политическата, здравната и ценовата рецесия в страната, както и опциите за сформиране на държавно управление след изборите на 14 ноември. Вебер показал, че ролята на бъдещия президент е значима за политическата непоклатимост на страната.

Герджиков показал, че президентската институция изрично би трябвало да се трансформира в територия за разговор и търсене на единодушие за реализиране на болшинство за значими промени. Той и Вебер разискали правосъдната промяна и нуждата от възобновяване на върховенството на закона и чувството за правдивост.

Пред Вебер Герджиков развил тезата, че има интервенция на полицията по време на предизборната акция със заплашване на деятели и симпатизанти на партии и гласоподаватели. Той загатнал това, че вътрешния министър Бойко Рашковпреди ден обвинил Турция за интервенция в изборите у нас, като обяснил, че съгласно него това е довело до нагнетяване на напрежение.

" От бъдещия президент значително ще зависи ще има ли успокоение в страната, ще има ли поле за разговор сред политическите сили за промените, които би трябвало да бъдат осъществени и ще се намерят ли разновидности за излаз от рецесиите. Ако аз печеля изборите, ще направя всичко допустимо политическите сили да загърбят разделянето и да търсят консенсус към измененията, които са значими за обществото, включително и правосъдната промяна. Ще провеждам полемики с специалисти и политици за концепциите и настройките, свързани с промени в Конституцията, които са невъзможни без болшинство от две трети в Народното събрание. Ако бъде реализирано болшинство, съм подготвен да бъда основател на такива промени ", споделил Герджиков пред Вебер.

Той показал, че евро-атлантическата ориентировка на страната ни няма опция и България ще продължава да извършва уговорките си като почитан и равносилен член на Европейския съюз и НАТО.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР