Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, изглежда, мисли, че финансовият министър

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, изглежда, мисли, че финансовият министър
Коментари Харесай

Депутатите са в ступор! Карадайъ към Асен Василев: Уважаеми г-н заместник министър-председател…

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, наподобява, мисли, че финансовият министър Асен Василев е и вицепремиер. В четвъртък господин Василев дойде в Народното събрание (НС) по отношение на разискването на държавния бюджет на второ четене.
В един миг на трибуната излезе Мустафа Карадайъ и се обърна към него с „ уважаеми господин заместител министър-председател “. Това провокира шушукане и закачки в президиума на Народното събрание, където бяха ръководителят Росен Желязков и заместниците му Росица Кирова и Никола Минчев, предава Флагман. Водещият съвещанието обаче реши да не поправя Карадайъ.
Асен Василев бе вицепремиер и финансов министър в държавното управление на Кирил Петков. В сегашния кабинет обаче той е единствено министър. Необичайно, в сегашната изпълнителна власт има единствено един вицепремиер и това е министърът на външните работи Мария Габриел.
Според първичния анонс на проектокабинета „ Денков “ фактически Асен Василев бе разгласен и като заместител министър-председател (с сектор еврофондове) дружно с Габриел. Няколко часа по-късно обаче се обясни, че е станало неразбирателство.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР