Председателят на ДАНС Пламен Тончев отказа да говори пред медиите,

...
Председателят на ДАНС Пламен Тончев отказа да говори пред медиите,
Коментари Харесай

„Машините са си добре“. Шефът на ДАНС отказа да говори пред медиите

Председателят на ДАНС Пламен Тончев отхвърли да приказва пред медиите, откакто службата му забърка скандал с машините за гласоподаване.

Справка на контраразузнаването твърди, че непозволени дейности на зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов са сложили в риск провеждането на изборите посредством машинно гласоподаване.

Справката е подписана от зам.-председателя на ДАНС Деньо Денев.

Заседанието на комисията за надзор на службите беше закрито, макар че самата информация няма гриф за сигурност, а текстът ѝ към този момент се появи в някои онлайн издания.

В същото време чуването на Пламен Тончев се трансформира в мотив за политически мнения.

Според Ивайло Вълчев от „ ИТН “ заместник-министърът на електронното ръководство е направил неща, които не е трябвало да прави.

„ За мен персонално – споделям персоналното си мнение, дейностите, които са разказани в отчета, даже не като за човек, който е вътре в политиката, а като един елементарен възможен ползвател на машина по време на гласоподаване, за мен – да, това би хвърлило сянка на подозрение. С каква цел е направено това нещо, няма по какъв начин да допускаме “, разяснява той.

Ивайло Чорбов от „ Възраждане “ счита, че машините са били непригодни за този тип избори, оповестява БНР.

„ Машините не бяха пригодни за локални избори в този им тип, както е в България – с четири вероятни на някои места. Просто щеше да стане цялостен безпорядък и изборите трябваше да бъдат касирани “, изясни пред публицисти депутатът.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ съобщи, че проблем с машините не е имало и изрази вяра на балотажа да не се гласоподава единствено с хартиени бюлетини.
„ Проблем с машините в действителност не е имало. Всичко това, което се случи досега е, че политици използваха една уйдурма, можем да го назовем, с цел да повлияят в последния вероятен миг на изборния развой в България и това беше доста грозно. Машините са си добре и да се надяваме, че това ще разреши да може да се гласоподава “, сподели той.
Очаква се Върховният административен съд да се произнесе още довечера по решението на ЦИК, с което беше анулирано машинното гласоподаване.

Решението е обжалвано от политически партии, участници в изборите и жители.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР