Председателят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева ще предложи страната

...
Председателят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева ще предложи страната
Коментари Харесай

Весела Лечева ще предложи България да бъде домакин на европейското първенство по спортна стрелба през 2026 г.

Председателят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева ще предложи страната да одобри Европейското състезание по спортна пукотевица за мъже и дами на въздушно оръжие през 2026 година.

Лечева се завърна от Генералната асамблея на Европейската федерация в Баку, Азербайджан, като по време на съвещанието бяха обсъждани кандидатурите за семейства в идващите години. В съвещанието участваха 74 делегати от 47 федерации, а Весела Лечева проведe среща с президента Александър Ратнер.

Предложението на България ще бъде с " Арена Бургас ", чието публично разкриване беше в края на мандата на служебното държавното управление на Гълъб Донев през май, оповестяват от Българската федерация.

" Смятам, че България има опция и капацитет да бъде хазаин на Европейско състезание за мъже и дами на въздушно оръжие. В международния хайлайф българските стрелци са добре познати имена и с водещи позиции. България не е била хазаин на огромно състезание от дълги години и това ще бъде опция за федерацията и страната да се върнат на интернационалната сцена. Всяко едно домакинство води след себе си редица изгоди за известността на спорта. Не е без значение, че то ще даде нови благоприятни условия за българските състезатели " “, разяснява Весела Лечева.

По време на съвещанието в Баку бяха утвърдени докладите на президента на федерацията, на президиума и на финансовия отдел.

В Баку България беше показана от президента на Българския стрелкови съюз Весела Лечева и от Илия Кирилов, президент на федерацията по ров, двоен ров и скийт.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР