Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази днес

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази днес
Коментари Харесай

Фон дер Лайен обвини германската крайна десница в "пропаганда за Путин" и "шпионаж в полза на Русия"

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази през днешния ден опасения от немската последна десница, като я упрекна в " агитация за Путин " и " шпионаж в интерес на Русия " - месец преди европейските избори, съобщи Франс прес.
 
В речта си на конгрес в Берлин на немския Християндемократически съюз (ХДС, партията, към която принадлежи бел. АФП) Фон дер Лайен съобщи: " Алтернатива за Германия " (АзГ) първо се домогва до народа и родината, а по-късно ги предава, като ги предава на автократи (...) Те би трябвало да се срамят от себе си ", сподели тя.
 
В момента социологическите изследвания отреждат на АзГ 15 % от гласовете на европейските избори през юни, което я слага на второ място след консервативния блок (ХДС и баварската му сестринска партия ХСС, бел. АФП), които сега са в съпротива в Германия.
 
Основана през 2013 година, тази антиевропейска и антиимиграционна партия, която през февруари разполагаше с поддръжката на 22 % от гласоподавателите, означи спад в известността си след поредност кавги, в които беше забъркан лидерът на листата ѝ за европейските избори Максимилиан Кра, отбелязва Агенция Франс Прес.
 
Той е обект на авансово следствие от страна на прокуратурата в Дрезден по съмнения, че е получавал съветско и китайско финансиране, а един от някогашните му сътрудници в Европейския парламент е обвинен в шпионаж в интерес на Китай.
 
" Не можеш да изградиш страна или Европейски съюз със прислужници на Кремъл, разрушители на демокрацията и екстремисти ", съобщи Фон дер Лайен, която се стреми към втори мандат отпред на Европейската комисия.
 
Председателката на Европейска комисия, която е представител на дясната Европейска национална партия (ЕНП) - най-голямата група в Европейския парламент, изключи каквото и да било съдействие по европейски въпроси с групата, към която принадлежи АзГ - " Идентичност и народна власт ", в която влиза и френската партия " Национален общ брой ".
 
Тя обаче оставя отворена вратата за съюзи с Европейските консерватори и реформисти - политическото семейство, ръководено от италианската министър-председателка Джорджа Мелони, което включва и крайнодесни групи като " Вокс " в Испания и " Реконкиста " на Ерик Земур във Франция.
 
" Това ще зависи от състава на (Европейския) парламент и от това кой в коя група е ", сподели Фон дер Лайен в края на предишния месец.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР