Председател на ССЗБ Ясен Тодоров. Снимка: Искра.бг Надзиратели и служители в

...
Председател на ССЗБ Ясен Тодоров. Снимка: Искра.бг
Надзиратели и служители в
Коментари Харесай

Председателят на ССЗБ: Няма диалог с Министерство на правосъдието

Председател на ССЗБ Ясен Тодоров. Снимка: Искра.бг

Надзиратели и чиновници в пандизите излязоха на митинг. Демонстрацията им се състоя в 09:00 часа тази заран пред местата за отнемане от независимост. Председателят на Управителния съвет на Синдиката на чиновниците в пандизите в България /ССЗБ/ Ясен Тодоров, който дойде за демонстрацията в Бургас, разяснява пред публицисти:

„ Исканията са сложени от години. Те са в реда на проблемите, които срещаме в работата си. На места имаме недокомплект. След промяната на режима на работа от разбъркан режим към 12-часов се получи, че тук-там няма задоволителен брой надзиратели. Колегите са в по-малка численост в сравнение с са постовете. Това не е на всички места, следи се в някои от пандизите. Проблем, който се оказа също е, че с този състав чиновниците на някои от пандизите не могат да си употребяват полагаемият годишен отпуск. Няма състав, който да им обезпечи регламентираните почивки за дежурствата като отмора за физиологични потребности, обяд или вечеря. “

Сред другите насъбрани проблеми са непрекъснатото вървене на работа, макар че на чиновниците в пандизите е било дадено режим на активността им, а точно – дневна промяна, нощна промяна, 3 дни отмора, съгласно който не би трябвало да се появява ексклузивен труд, само че действително при неналичието на хора почват да се викат чиновници в отмора и се получава отново изключителна промяна, добави Тодоров. По думите му не се работи със чиновниците в посока на тяхното професионално образование.

Тодоров е безапелационен, че няма разговор с Министерство на правораздаването и оттова изрично са декларирали, че няма да има нарастване на заплатите. Чуйте:

Според ръководителя на Синдикално сдружение Затвор-Бургас Христо Георгиев главните проблеми са свързани с неприятните условия на труд и незаинересоваността на Главната дирекция и правосъдния министър за всичките претенции на чиновниците. Според него срещата в министерството е била симулация на разговор, като от синдиката упорстват за подобен, само че градивен.

„ 12-часовата промяна значи увеличение на разноските за един чиновник, измежду които за път и превоз. Един чиновник дава сред 300 и 400 лв. за превоз. С тази промяна ни беше дадено да бъдем на 2 работни дни на 3 отмора. Това обаче не се случва и се оказва, че работим през ден – 1 ден работим, 1 ден почиваме. Вече съм по този начин цяла седмица. Това основава напрежение в състава и той не може да си почине “, добави Георгиев.

Той счита, че проблем е и експанзията против чиновниците в пандизите. Чуйте:

На митинга имаше представители и на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Генади Тенев от локалния профсъюз е безапелационен, че поддържат митинга.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР