Предприемачът бе описван като концесионерът на Варна Даниел Славов, прочут

...
Предприемачът бе описван като концесионерът на Варна Даниел Славов, прочут
Коментари Харесай

Как за 48 часа Дидо Дънката загуби кмет и депутат

Предприемачът бе описван като " концесионерът на Варна "

Даниел Славов, фамозен като Дидо Дънката, загуби във Варна за 72 часа най-ценното, в което бе вложил през последните години - кметът Иван Портних се провали на балотажа в неделя вечерта, а в сряда сутринта Бойко Борисов безусловно изгони и най-сексапилната в политиката - варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева, написа.

Така “концесионерът на Варна ”, както разказват този величествен строителен бизнесмен, остана без действителната локална власт и без красивото си острие в Народното събрание.

Дидо Дънката е дъвка за всички варненци, освен за политиците. През лятото, което отмина, в морската столица от сервитьори и таксиметрови водачи, през предприемачи и архитекти, до политици -всички говореха за основната роля ва някогашния митничар, а в този момент един от най-богатите българи във всяко значимо за Варна решение.

Финансовите му благоприятни условия са обилно демонстрирани с къща в един от най-скъпите швейцарски квартали на брега на Женевското езеро, където живее фамилията му. Бизнесменът бе сниман в София от уеб сайтове с мерцедес “Майбах ” за повече 1 милион лв. и варненски номер, в който вместо числа 6 пъти бе изписана буквата “В ”.
 Колата на Дидо Дънката 
Не всичко, несъмнено, е истина. Като да вземем за пример историята, разказана обилно в обществените мрежи, за гръмък скандал по време на предизборната акция в изящен варненски ресторант.

Според очевидци Иван Портних бил потиснат от  Даниел Славов, който го обиждал с викове и закани, след което го блъснал пред посетителите. На сервитьорите било неразрешено да снимат и да приказват. Но пък цяла Варна шушукаше и допълваше с забавни елементи комплицираните взаимоотношения сред Портних и Дънката.

Бойко Борисов сигурно е бил осведомен обилно за всичко, което се случва в морската столица. Затова и дълго мълчал дали ще поддържа Портних за трети мандат. Вероятно най-близкото обграждане до водача на ГЕРБ го е убедила в последния миг да рискува, тъй като и с “отвращение ” у варненци щели да гласоподават за остарелия кмет, което не се оказа правилно.

Не се удостовери и друга митична история - Борисов доста преди изборите е изискал от Портних да се разграничи обществено от Дидо Дънката, откакто кметът се клел в партийната централа, че обвиняванията за толериране на бизнеса на Славов били единствено клюки и политически интриги.
 Бойко Борисов от дълго време бил изгубил доверие в Портних, само че въпреки всичко решил да заложи на сигурното във Варна...и загуби
Дънката е строителният бизнесмен, който стремително построява във Варна жилища върху хиляди квадратни метри покрай морето. Притежава извънредно скъпи парцели в сърцето на града, както и хотел, който е място за значими срещи, в които се вземат решение съдбините на града.

Кариерата на някогашния митничар стремглаво потегля нагоре, когато водач на Българска социалистическа партия и ръководител на общинския съвет във Варна е Борислав Гуцанов. Катастрофира тежко през 2010 година с интервенцията “Медузите ”, когато вътрешният министър на ГЕРБ Цветанов Цветанов арестува за 72 часа Даниел Славов и Борислав Гуцанов поради покупко-продажби в общината за закупуване на рейсове.

Новият напредък на Даниел Славов стартира със смразяване със социалистите и необятно отворената кметска администрация на Иван Портних преди 10 години.

Един от новодомците в жилищата на север от Варна, благосъстоятелност на Дънката, бил и някогашният към този момент кмет - това е измежду историите, споделяни с ненаситност сред локалните хора. Заедно с интимната детайлност, че Портних е заживял там след тежък бракоразвод.

Даниел Славов издига безусловно над морето преди Златни пясъци жилищен комплекс, който назовава “Ривиера Бей ” макар острата реакция за името от страна на притежателите на фамозното курортно място в съседство - Ривиера.

През последните години обаче във Варна всеки вложител е знаел, че в случай че има проблем със строително позволение, се обръща към Дънката. Не единствено бизнесът, само че и правораздаването е било територия, в която Славов се е чувствал удобно до лятото.

На 15 август 2023 година, когато е празникът на Варна, основният прокурор Борислав Сарафов в профил от служба апелативния прокурор Владимир Чавдаров. Според осведомени това мощно е възпалило “Концесионера на Варна ”. По някакъв метод той видял в уволнението на магистрата ръката на ГЕРБ и “Продължаваме смяната ".
 Фамозната Славена Точева напусна Народното събрание вчера 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР