Предложението на някои ресторантьори бакшишите да бъдат облагани с данък

...
Предложението на някои ресторантьори бакшишите да бъдат облагани с данък
Коментари Харесай

Мартин от ДБ се смути от бакшишите на Асен от ПП

Предложението на някои ресторантьори бакшишите да бъдат облагани с налог не е положително и няма да донесе основни доходи в хазната. Това съобщи националният представител от “Продължаваме смяната – Демократична България ” Мартин Димитров и акцентира, че не би подкрепил сходна мярка.

“Смутен съм от концепцията бакшишите да бъдат облагани с налог. Благодарността не предстои на облагане и не виждам за какво би трябвало да дразним ненужно хората ”, акцентира Димитров и добави, че ще се постарае да убеди Министерството на финансите в правотата си.

Представителят на “Да, България ” показа, че чака бюджетът за 2024-а година да влезе за гласоподаване в Народното събрание към 20 ноември. Той посочи, че процедурата изисква първо да се прегледат данъчните закони в бюджетната комисия, чието съвещание през вчерашния ден не се е състояло поради отсъствието на депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Димитров е песимистичен и по отношение на намаляването на прага на кешови разплащания от 10 000 на 5000 лв.. Според него сходно понижение би било прекомерно внезапно и може да докара до разтърсвания в по-малките обитаеми места.

“Ако изобщо понижаваме прага на кешови разплащания, бих предложил понижението да е от 10 000 на 8000 лв.. Много по-разумно е да се вършат дребни, постепенни стъпки, а не толкоз внезапни. От Министерството на финансите чуха нашите причини – ще забележим какво ще стане при окончателното гласоподаване на бюджета ”, сподели още Димитров.

На въпрос за концепцията за бонуси от 10% при сигнали за укриване на налози финансистът отговори, че ПП-ДБ са настояли прагът за такива сигнали да бъде най-малко 100 хиляди лв..

“В този си тип нещата наподобяват доста по-добре. Така няма да има несъществени случаи, при които съперници подават сигнали едни против други. Когато прагът е 100 хиляди лв. и това е данъкът, който не е събран, това значи, че става въпрос за огромно укриване на налози ”, посочи Димитров.

Депутатът показа, че няма терзания и не чака държавното управление да падне при идното гласоподаване на избор на съмнение, импортиран от опозицията. “Ако някой не поддържа отбранителната ни политика в обстановка на две войни, това си е за негова сметка ”, заключи Димитров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР