Предизборната кампания не е официално започнала, но партиите вече се

...
Предизборната кампания не е официално започнала, но партиите вече се
Коментари Харесай

Кметът на Гурково: Проблемът на останалите партии не е в преместената секция, а в това, че се появяват само на избори

Предизборната акция не е публично почнала, само че партиите към този момент се приготвят интензивно за нея. Общинските управления в Гурково на " Българска социалистическа партия за България “, ГЕРБ, " Продължаваме Промяната “, " Възраждане “, Има Такъв Народ, Демократична България и Вътрешна македонска революционна организация в края на август подадоха в Областна администрация-Стара Загора тъжба против кмета на Гурково за това, че е декларирал пренасяне на една от секционните изборни комисии.

Идеята, съгласно тях, е единствено една – да се попречва по всевъзможен метод гласуването от страна на българските жители и данъкоплатци в интерес на следен и заплатен избор. Те считат, че членовете на СИК, покровители, упълномощени представители на партии и наблюдаващи ще имат проблеми от същото естество. Партийните управления на седемте партии изрично обявиха, че са срещу пренасяне на изборната секция от центъра на град Гурково, която обичайно се намира в СУ " Христо Смирненски “, в Младежкия клуб в ромската махала - квартал " Лозенец-Юг “.

Кметът на Община Гурково Мариан Цонев сподели в изявление за " Фокус ",  че смяната в адреса на секцията е напълно за облекчение на жителите, защото в нея гласоподават към 800 души. " Секцията се намира на половин километър от ромския и от българския квартал и с цел да отидат да гласоподават, жителите би трябвало да пресекат Прохода на Републиката, където има извънредно огромно придвижване и е доста рисково за пешеходци. На адреса на новата секция в Младежкия клуб се раздава целогодишно " Топъл обяд " освен на малцинствата, само че и на българите. До в този момент не е имало никакъв проблем. Кварталът към ромската махала е български и е обитаем с български жители, които също се възползват от обществената услуга. Всички живеят в съгласие, а сега се насажда мнението, че би трябвало да разделяме хората на малцинства, което аз няма да позволи “, сподели Цонев.

Той означи, че секцията е най-голямата в обитаемото място и се постанова гласоподавателите да чакат по 3 часа, с цел да дадат своя избор. Това от своя страна отхвърля доста от тях и те си потеглят без да гласоподават. " Сега взех решение да разделя тази секция на две за облекчение на хората и незабавно другите партии използваха момента, с цел да заявят, че това ще е казусът им да не завоюват локалния избор. Не, не им е това казусът. Проблемът им е, че нямат гласоподаватели, тъй като не са създали нищо за общината и хората гласоподават по съвест. Лидерите на техните партии ги няма от 30 години в общината, само че като пристигна време за избори се събират всички и наложително са против кмета. Пускат непрестанно тъжби, претрупват системата на 112 и на всички избори тук е цялостно с органите на реда, които следят какъв брой умерено минава изборният ден, а жалбите остават неоснователни. За 10 избора обратно не сме имали в никакъв случай проблем, с изключение на тези тъжби ", безапелационен бе Цонев.

Кметът на Гурково отхвърли обвиняванията за управление на вота и съобщи, че тези изказвания се вършат преди всички избори. " Четвърта година към този момент съм тук и няма избори, в които това да не се насажда като мнение за Гурково. Имаше формирани каузи, направени са инспекции, досъдебни производства. Нито едно лице не е наказано за пазаруване на гласове или регистрации и така нататък Общо взето, тук има едни предприемачи, които желаят да ръководят общината еднолично и насаждат мнението в цяла България, че надали не в Гурково се купува целият избор. Не е по този начин. Откакто съм кмет върша за десети път избори и всякога Движение за права и свободи побеждава. Вие си извадете извода дали може всякога да бъде платен вотът на жителите. Това наскърбява освен мен, само че и популацията. И при всеки избор това го въртим като грамофонна плоча. Нека да дойдат и да забележим по какъв начин се купуват гласове. Минали са инспекции и от Софийска градска прокуратура, и от Окръжна прокуратура-Стара Загора, на никое място не е потвърдено, че има платен и един глас. Искам едно успокоение за нашата община, жителите да излязат и да си дадат вота по тяхно предпочитание – кой за който желае “, безапелационен е Мариан Цонев.

Рени АТАНАСОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР