Преди няколко месеца руските медии гръмнаха с новината, че екип

...
Преди няколко месеца руските медии гръмнаха с новината, че екип
Коментари Харесай

Разкриха мистерията около извънземно погребение отпреди 20 века

Преди няколко месеца съветските медии гръмнаха с новината, че екип от археолози е разкрил на Кримския полуостров, в покрайнините на Керч, гробница на повече от 2000 години, в която има извънредно смущаващи остатъци.

В античния гроб бил положен скелет на дете с съвсем конусовиден череп. Медиите харесаха новината и незабавно потеглиха информации, че в Крим е открита гробница на извънземни, какъвто и тип имаха останките.

Разбира се, съветските обучение не потвърдиха разпространилата се в международен мащаб вест, а продължиха с проучването си. В началото на седмицата те излязоха с публична позиция, в която се споделя, че останките са на малко момче, подготвяно да стане боец измежду племето сармати, владяло земите на Украйна и Южна Русия преди Средновековието.

Изкуствената дисторция на детските черепи била нормална процедура измежду сарматите в Античността. Находката е направена в Киз-Аул, покрай Керч, където сега се строи мегамост за 3.8 милиарда $, целящ да свърже Крим с останалата част на Русия.

Археолозите са открили, че момчето, положено в гробницата, е на възраст сред 18 месеца и две години. То е живяло през II век прочие н. е. Ръководителят на археологическата експедиция Николай Сударев изрично отхвърли гробът по някакъв метод да е обвързван с извънземна цивилизация.

 Средновековие

Удължените черепи са обичайни за сарматската просвета. За тези степни племена заострената глава била симптом на същинския боец. Подобна дисторция се практикувала освен при сарматите, само че и при скитите и още доста степни нации, споделя ученият.

Деформацията започвала в ранна детска възраст, когато костите били към момента меки и не се изисквала интервенция. Специални дървени дъски били привързвани към детската глава, като те последователно се затягали и променяли по този метод формата на главата и лицето. Подобни деформации се разглеждали като изменящи характера и правещи бойците по-агресивни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР