Преди няколко десетилетия екип от археолози открива скелетите на дете

...
Преди няколко десетилетия екип от археолози открива скелетите на дете
Коментари Харесай

Разкриха мистерията за извънземното от Керч

Преди няколко десетилетия екип от археолози открива скелетите на дете със странна черепна дисторция. Дълго време това се смяташе за доказателство, че планетата ни е посещавана от извънземни, само че не е.

Случаят стана прочут като Мистерията за извънземното от Керч, като Керч е региона в Русия, където са открити останките. При анализите бе открито, че те са на минимум 2000 години.

При проучвания, почнали през 2014 година, в които участваха и екип от антрополози, се разбра, че това не е извънземно, а момче с тежка черепна дисторция, поради която главата му е приличала на извънземно от приказен филм.

Момчето е сармат – народ от номадски племена, произхождащ от Източна Европа, и е умряло сред 18-месечна и 2-годишна възраст, написа Дейли мейл.

Сарматите са били общество, практикуващи необикновена за европейските свирепост към дребните деца. Те съзнателно обезобразява главите на дребните момчета и пристягали черепа, тъй като вярвали, че по този начин те ще са по-брутални и войнствени.

В непосредственост до гроба на момчето са били открити още бурканчета, дребни мъниста, стъкло и гривна от медна сплав, която носел на дясната си ръка.

Николай Сударев от Археологическия институт в Русия отхвърли това племе да е част от извънземна цивилизация и добави, че деформации по телата и главите на деца се следи и при други антични култури.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР