Преди да изгради нашето семейство баща ми е бил женен

...
Преди да изгради нашето семейство баща ми е бил женен
Коментари Харесай

Доведената дъщеря не ни покани на сватбата си. През цялото време сме гледали змия в пазвата

Преди да построи нашето семейство татко ми е бил женен за друга жена и от този брак има щерка на име Вероника.

Майка ми я научи на всичко, което знаеше: да готви вкусни вечери, да работа с игла и да плете на една кука.

На 19 години Вероника ненадейно стана майка на дете. А бащата на детето я изостави.

Но и тогава родителите ми бяха компактно зад Вероника. Майка ми й оказа помощ с каквото можеше, изливайки душата си в приемния си внук. Тя непрекъснато ходеше с него на разходки, купуваше му облекла и вкусна храна.

Вероника не си откри работа, до момента в който детето й не потегли на детска градина. Майка ми даже я уреди да се записва в нашия апартамент, с цел да бъде всичко
като хората.

В общи линии, както разбирате доста добре, майка ми изля душата си в сестра ми Вероника. Гледаше я като своя щерка и от нищо не я лиши.

После Вероника най-накрая си откри работа. В офис в града, където стартира връзка с мъж, който работеше там. Детето тогава към този момент беше на пет години.

Двамата наеха апартамент за себе си и година по-късно взеха решение да сключат брак.

Майка ми се вълнуваше доста за сватбата на Вероника. Купи си доста красива рокля за събитието, резервира кварталното кафене, с цел да почерпи съседите, предложения музиканти,

И дружно с татко ми приготвиха подарък – плик с пет хиляди лв.. 

Но преди сватбата сестра ми се обади на татко ми, както се оказа за. Уведоми го, че той е единственият поканен на сватбата, без майка ми и мен. На мен, почтено казано, не ми пукаше за сватбата на Вероника и не виждах проблем, че не съм поканена. Дори мога да кажа, че не харесвах изключително и доведената си щерка Вероника.

Но на майка ми й стана доста болно. Не го разкриваше, само че бях сигурна, че благата ми майчица е афектирана, по тази причина, че с толкоз обич и боязън се грижеше за Вероника. Че, несъмнено мога да кажа, я обичаше като своя лична щерка. А тя даже не я предложения на сватбата си.

Между другото, нееднократно съм реввнувала от Вероника. Струваше ми се, че ме обичат по-малко поради нея.

Баща ми също беше ужасяващ и не му стана прелестно, щом чу. Но въпреки всичко отиде на сватбата. Само че вместо 5 хиляди той взе единствено 100, които даде на младоженците в службата по вписванията. След пожела на щерка си шанс, потегли си без да се отбие на тържеството и се върна у дома.

Когато гледате змия, колкото и обич да й давате, рано или късно тя ще ви ухапе. 

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР