Преди 2 години Марина и Кристиян стават част от стажантската

...
Преди 2 години Марина и Кристиян стават част от стажантската
Коментари Харесай

На стаж в LIDL: Кристиян и Марина две години по-късно


Преди 2 години Марина и Кристиян стават част от стажантската стратегия на Lidl. Днес той може да ви опише с акуратност какво се случва в един голям склад и по какъв начин от стелажите стоката стига до рафтовете в магазина, а тя ще преведе всичко това на рекламен език и ще го направи да наподобява забавно почти като филм за Хари Потър.

Сега предстои третото издание на стажантската стратегия на Lidl, която вече търси своите нови попълнения (повече за програмата може да научите ). 

Пътят, който води Марина и Кристиян до Lidl потегля от различни точки на света. За Марина стажът е мотив да се прибере за лятото от Австрия, където учи Product Marketing & Project Management, а Кристиян е студент „ Инженерна логистика “ в Техническия университет. 

Стажът им в Lidl ги изправя пред съответен бизнес план, по който да работят. Кристиян би трябвало да откри метод да усъвършенства складовата планограма в базата на веригата в с. Равно поле. Марина попада в света на стоковото доставяне, със задачата да усъвършенства процесите, свързани с износа на личните марки на Lidl.

Това е и началото на техния творчески тандем.

Следват 2 месеца усилена работа – минават през разнообразни образования, учат от своите ментори, натрупат нов опит и познания, а най-после – показват плановете си пред управлението на компанията. Финалът обаче се оказва единствено началото.

Веднага след стажа си Кристиян остава на работа в компанията. Започва първо на 4-часов работен ден, с цел да го съчетава с университета, само че откакто се дипломира, продължава и на цялостен. „ В началото всяко нещо го правех за първи път. Колегите ми помагаха извънредно доста и с помощта на тях навлязох бързо в работата “, спомня си той.

Вече 2 години натрупа опит на разнообразни позиции - усеща се все по-добър и убеден в складовата логистика и вижда, че редом с това стартира да се развива и в персонален проект: „ Станах по-подреден и започнах да не отсрочвам задания във времето “. 

Пътят на Марина обаче за малко да се отклони към Швейцария, където е призната да учи магистратура. Четири дни преди да разбере за това, ориста си споделя думата. Получава предложение от Lidl, което обръща посоката назад към България. Днес е част от маркетинг екипа на Lidl и дава отговор за разнообразни рекламни акции. Бойното ѝ кръщене е книгата „ Преоткрий своето у дома “, която компанията основава предходната година за своите лоялни клиенти. „ Беше доста трогателен развой – основаването на книгата, подготовката на маркетинговата акция и всички рекламни материали “, спомня си Марина.

Признава, че най-голямото й предизвикателство е да „ укроти “ перфекционизма си и да направи по този начин, че да не пречи на успеваемостта ѝ, а да ѝ помага. „ Като човек, който в края на деня се стреми към изцяло изпълнен лист със задания, да се науча да приоритизирам, беше добър урок за мен “, споделя тя. 

От вероятността на изминатия път, през днешния ден може да каже, че стажът е потребен с това, че ти разрешава да сравниш до каква степен визиите ти за една специалност съответстват с действителността. След това прилагаш наученото на процедура и виждаш от вътрешната страна по какъв начин се случват нещата в сполучливия бизнес. Затова и нейният съвет към всички бъдещи стажанти е да поемат самоуверено към всички нови уроци, срещи и музи.

„ Бъдете любопитни. Трупайте опит и се възползвайте от всяка опция “. 

Който желае да научи повече и да кандидатства за стажантската стратегия, може да посети кариерния уебсайт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР