Пред родна публика в Трондхайм норвежецът Йоханес Клаебо спечели интервалния

...
Пред родна публика в Трондхайм норвежецът Йоханес Клаебо спечели интервалния
Коментари Харесай

Клаебо триумфира на 10 км и поведе за Световната купа по ски бягане

Пред родна аудитория в Трондхайм норвежецът Йоханес Клаебо завоюва интервалния старт на 10 километра типичен жанр от Световната купа по ски тичане.

За 27-годишния Клаебо това е 71-ва победа в кариерата и 94-ти подиум. Той стигна до триумфа с време от 24:43.1 минути, като по този начин записа хеттрик от победи в Трондхайм и четвърти триумф от началото на сезона.

Подиумът бе напълнен от още двама норвежки представители. Пол Голберг се подреди втори на 17.7 секунди зад Клаебо, а трети остана Хенрик Дьонестад на 21.1 секунди.

Шестима от първите седем бяха представители на домакините, като сред тях се вклини само шведът Кале Халфварсон, който остана четвърти на тъкмо 23 секунди от спечелилия.

На 64-то място пък финишира българинът Симеон Деянов. Неговото време бе с 2:55.3 минути по-бавно от това на спечелилия Клаебо.

В класирането за Световната купа по ски тичане Клаебо излезе преди всичко със 734 точки, със седем повече от втория Харалд Амундсен, който през днешния ден остана седми. Трети с 652 точки е Пол Голберг.

В интервалните стартове води Амундсен с 515 точки, пред Голберг с 488. Трети е британецът Андрю Мъсгрейв с 478 точки. Тук Клаебо е на шесто място с 406 точки.

За участниците в Световната купа следва отмора до 30 декември, когато в Тоблах (Италия) стартира веригата Тур дьо ски.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР