Правнукът на Ботевия четник Поп Сава Катрафилов – Атанас Катрафилов,

...
Правнукът на Ботевия четник Поп Сава Катрафилов – Атанас Катрафилов,
Коментари Харесай

Правнук на Ботев четник подари на Цветанов 60-годишни книги със съчинения на поета

Правнукът на Ботевия въстаник Поп Сава Катрафилов – Атанас Катрафилов, подари на ръководителя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов две 60-годишни книги със съчинения на огромния български поет-революционер Христо Ботев. Това се случи през днешния ден на връх Околчица, където се състоя всенародното поклонение пред паметта на героите, дали живота си за България, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Името на Поп Сава Катрафилов е изписано на седмо място по-късно на Христо Ботев в криптата на Околчица. Поводът за подаръка на Атанас Катрафилов е фактът, че за 11-та поредна година на празничния 2 юни Цветан Цветанов изминава тежкия маршрут от с. Паволче до връх Околчица, вървейки по стъпките на Христо Ботев и неговите четници – измежду които и прадядото на Атанас.

„ Изключително значимо е хора като вас да дават образец на младите - бъдещето на България, по какъв начин се пази и уважава паметта на великите българи като Христо Ботев “, уточни правнукът на Поп Сава Катрафилов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР