Правителството на Южна Корея обяви война на работохолизма. Властите ще

...
Правителството на Южна Корея обяви война на работохолизма. Властите ще
Коментари Харесай

Корея ще гаси компютрите на работохолиците принудително

Правителството на Южна Корея разгласи война на работохолизма. Властите ще се борят с навика на корейците да остават след работно време с елементарен, само че ефикасен способ. В петък вечер компютрите в офисите ще бъдат изключвани наложително, с цел да си потеглят чиновниците.

Прилагането на новата стратегия стартира в края на март и през идващите три месеца ще бъде въвеждана в Сеулската община. Планът за битка с работохолизма ще бъде сбъднат на три стадия.

В първата фаза стартира гасене на компютрите всеки петък в осем часа вечерта. След това зареждането на машините ще бъде прекъсвано в 19:30 всеки втори и четвърти петък от месеца, а в третият стадий насилственият завършек на работната седмица ще настава в седем вечерта без изключение.

Мярката ще има наложителен темперамент, което обаче не е попречило на съвсем две трети от държавните организации да подадат молби за освобождението на компютрите им от наложително гасене. Правителството позволява такива изключения, само че единствено в краен случай.

Южнокорейските служащи се трудят приблизително по 2 738 часа годишно против 1 763 за държавните чиновници в други развити страни. Неотдавна държавното управление издаде наставление за ограничение на достъпа на деца до видеоигри от среднощ до 6 ч. сутринта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР