Правителството на Унгария ще придобие 80-процентен дял в летището в

...
Правителството на Унгария ще придобие 80-процентен дял в летището в
Коментари Харесай

Унгарското правителство придобива дял в размер на 80% от летище Будапеща

Правителството на Унгария ще придобие 80-процентен дял в летището в Будапеща, съобщи във вторник министърът на стопанската система Мартон Наги в коридорите на конференция, оповестява Ройтерс.

Придобиването може да бъде финализирано в близко бъдеще и остава единствено " документите " за довеждане докрай на процедурата, уточни Мартон Наги ден, откакто по-рано министър председателят Виктор Орбан сподели, че придобиването ще стане " в границите на дни ".

След като договорката бъде приключена, държавното управление на Унгария е готово да възобнови договарянията за продажба на част от своя дял на Qatar Investment Authority (QIA).

" Ще стартираме договаряния с QIA. Те желаеха да влязат в договарянията по-рано, само че ние казахме, че трябва  да подпишем тази договорка и по-късно можем да продължим ", сподели Наги.

" Цената ще бъде добра, по-добра от това, което се оповестява в медиите ", той добави.

Междувременно Наги също по този начин уточни, че той и шефът на централната банка Дьорд Матолчи са оставили настрани персоналните разлики, което е знак за понижаване на напрежението сред държавното управление на премиера Виктор Орбан и централната банка на страната.

След яростен обществен спор по отношение на икономическата политика, Наги, един от някогашните заместници на Матолчи, се срещна с шефа на централната банка през предходната седмица, с цел да обсъдят политическите цели и се съгласи да организира повече диалози.

" Не е добре, в случай че шефът на централната банка и Министерството на стопанската система не беседват между тях ", сподели Наги в коридорите на икономическа конференция. " Ако водачите беседват между тях, това значи още по-силно съдействие, което е належащо за страната и стопанската система ".

" Загърбихме всички персонални разлики и гледаме към бъдещето ", добави Наги.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР