Правителството на сглобката управлява България на принципа проба-грешка, като ежедневно

...
Правителството на сглобката управлява България на принципа проба-грешка, като ежедневно
Коментари Харесай

Пълен провал! Сглобката събори България

„ Правителството на сглобката ръководи България на правилото проба-грешка, като всекидневно вършат съществени неточности, които ще имат трайно отрицателно отражение върху живота на българските жители. Сглобката докара България не просто до морална рецесия, те събориха носещия честен дирек на държавността ”. Това сподели ръководителят на партия МИР Симеон Славчев пред БНР-Благоевград.

„ Така нареченото приемане на България в Шенген единствено по въздух и море е цялостен неуспех за ръководещите, което те се пробват да изкарат като извънредно огромен триумф за страната ни. Ще напомня, че главната цел е да се влезе в Шенген по суша, тъй като точно това обезпечава свободно придвижване на хора и артикули.

Правителството неотложно би трябвало да разгласява всички документи и условия за частичното приемане на България в Шенген. От документите ще стане ясно дали държавното управление е приело изискване за връщане на бежанци от Австрия назад в страната ни, каквато информация беше към този момент оповестена в австрийските медии.

Нещо повече – съгласно протокола към решението на Съвета на Европейски Съюз, с което България е призната отчасти в Шенген, страната ни е поела ангажимент в границите на един месец да одобри всички претенденти за леговище, които се намират на територията на Австрия и за които България носи отговорност.

Това значи връщане на всички бежанци минали през българска територия и стигнали и намиращи се сега в Австрия. Ако това е по този начин значи, че държавното управление е направило национално изменничество и занимателно би трябвало да си подаде оставка и да му се търси наказателна отговорност “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Реклама

Според него оповестяването на частичното приемане на България в Шенген от страна на държавното управление за триумф е отклонение на вниманието от значителните проблеми на страната и на българското общество.

„ Правителството на сглобката беше основано за да се извършат промени в Конституцията и да се направи правосъдна промяна. Те са провалиха и в двете, тъй като няма нито едно позитивно мнение на цивилен и неправителствени организации и специалисти по Конституционно право, че препоръчаните от сглобката промени в Конституцията са верни и позитивни.

Напротив – всички мнения са негативни и специалистите предизвестиха, че това ще има съществени и трайни последствия за общественото-политическото развиване на страната ни. Същото важи и за по този начин наречената правосъдна промяна, която сглобката се пробва да направи посредством измененията в Конституцията. Повече от явно е, че с по този начин наречената правосъдна промяна сглобката се пробва да овладее и правосъдната система. Цинично е нарушителите на Конституцията да я трансформират “, сподели още Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР напомни, че Кирил Петков е нарушил Конституцията на България с двойното си поданство и доказателство за това е решението на най-висшия орган в страната – Конституционния съд.

„ Не е морално тези, които нарушиха Конституцията в този момент да я трансформират. Не е морално тези, които стачкуваха против Пеевски и Бойко Борисов в този момент да ръководят дружно с тях и да водят страната към национална злополука. Ако имат най-малко малко останало достолепие, то  държавното управление би трябвало неотложно да подаде оставка и да се проведат предварителни парламентарни избори “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той сподели още, че от всяка обстановка има излаз и акцентира, че изходът от сегашната обстановка е всички водачи на публично мнение като Нешка Робева, Кеворк Кеворкян, Николай Марков и всички други с дейна и непримирима гражданска позиция, както и всички родолюбиви придвижвания, партии, цивилен и неправителствени организации, да се обединят в Народно придвижване, което да сплоти интелектуалния капацитет на България. Според Славчев това не може да бъде осъществено единствено от една партия и за това е належащо обединяване на всички морални и родолюбиви сили в България в Народно придвижване.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР