Правителството на Кипър днес призова Бейрут да спазва поетите към

...
Правителството на Кипър днес призова Бейрут да спазва поетите към
Коментари Харесай

Кипър призова Ливан да спази обещанието към ЕС за спиране на незаконната миграция

Правителството на Кипър през днешния ден прикани Бейрут да съблюдава поетите към Европейския съюз задължения за справяне с противозаконната миграция, съобщи БГНЕС.

Новото напрежение сред двете страни бе провокирано от настояването на лидера на терористичната формация " Хизбула " Хасан Насрала ливанските управляващи да пускат лодките със сирийски мигранти към Кипър. Лидерът на мощното ливанско шиитско придвижване съобщи, че управлението на страната би трябвало да вземе " национално решение " и да " отвори морето за всеки, който желае да замине за Европа, за Кипър, най-близката страна от Европейския съюз до Близкия изток ". Той настоя също ливанският парламент да упражни напън върху Европейския съюз и Съединени американски щати за унищожаване на глобите против Дамаск.

Изявлението му бе направено в навечерието на възобновяването на " доброволните връщания " на сирийци от Ливан в родината им и пред плануваната за 27 май годишна среща на върха за Сирия в Брюксел.

Ливанското държавно управление има задължения, контрактувани с Европейския съюз, които би трябвало да извърши, с цел да получи обещаната финансова поддръжка, съобщи представителят на държавното управление на Кипър Константинос Летимбиотис.

По време на визитата си в Бейрут на 2 май дружно с президента на Кипър Никос Христодулидис ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че Европейски Съюз дава на Ливан 1 милиарда евро за социално-икономически промени и попречване на противозаконните потоци мигранти към Кипър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР