Правителството на Хонконг настоя днес защитниците на животните да не

...
Правителството на Хонконг настоя днес защитниците на животните да не
Коментари Харесай

След умъртвяване на хамстери заради COVID: Хонконг предупреди природозащитниците да не се месят

Правителството на Хонконг настоя през днешния ден бранителите на животните да не попречват почналото изтребване на стотици дребни бозайници, подхванато след откриването на COVID-19 у хамстери, съобщи Франс прес.

 Унищожават хамстери в Хонконг поради Covid-19, хиляди скочиха в тяхна отбрана Виж още

По образеца на прилежащ континентален Китай територията следва тактиката за " нула Коронавирус ". Появата на всеки нов случай провокира интензивно търсене на контактни лица, местни карантини и всеобщо тестване.

Унищожаването на близо 2000 дребни животни, основно хамстери, само че също по този начин чинчили, зайци и морски свинчета, бе разпоредено от управляващите като " защитна мярка " след положителни проби за Коронавирус в зоомагазин.

Властите " мощно насърчиха " всеки, купил малък бозайник след 22 декември - тъкмо преди Коледа, да донесе животното за евтаназия.

Хамстерите с позитивни проби за COVID-19 наподобява са импортирани от чужбина.

Решението за изтребване на тези бозайници възмути бранителите на животните. Някои се събраха пред ръководения от държавното управление център за събиране на хамстери, с цел да разубедят притежателите им, решили да ги предадат на управляващите.

Министерството на земеделието изиска в официално съобщение неотложно да бъдат спрени дейностите на протестиращите и посочи, че полицията е известена за създаваните от тях спънки.

До момента не са планувани наказания за притежателите на домашни любимци, отказали да се разделят с хамстерите си. Здравните управляващи обаче увериха, че Хонконг разполага със законови средства, с цел да ги задължи. Те предизвестиха, че съществува " засилен риск " животните да предадат вируса на хора, откакто бяха открити нови случаи на COVID-19, свързани с други локални зоомагазини.

" Рискът остава слаб, само че ние непрекъснато го следим ", съобщи тази седмица Мария Ван Керхов от СЗО.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР