Правителство ще има. Това каза за аудиокаста Това е България

...
Правителство ще има. Това каза за аудиокаста Това е България
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Правителство ще има, Главчев ще внесе кабинет със солидни експерти

Правителство ще има. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус " някогашният финансов министър Владислав Горанов. " От неофициалната информация, която върви напред-назад, Димитър Главчев ще успее да внесе кабинет със солидни специалисти и ще започва естествената работа на едно служебно държавно управление, въпреки и с всички упреци към несъвършения модел на новата Конституция ", сподели още Горанов.
 
Противоконституционно ли е, както настояват от ПП-ДБ, че Народното събрание е наложил ограничаване за боравенето с обществени средства на финансовия министър?
 
" Това е политически акт. Аз не мога да преценява дали е противоконституционно, само че в случай че би трябвало да съм кардинален, бих споделил по-скоро да, само че тази преценка може да се извърши единствено от Конституционния съд. За страдание в политиката когато допуснеш един казус или действаш безпринципно, доста елементарно това се изражда и възпроизвежда. Припомням ви, че в края на мандата на държавното управление с образец Бойко Борисов в пролетта на 2021 година с сходен акт на Народното събрание бяха неразрешени всевъзможни разпоредителни и каквито и да било други дейности от страна на едно законно определено и настоящо държавно управление. Така че този неприятен казус оттогава се изражда в нов неприятен казус, само че той по-скоро е политическа оценка за свалянето на доверието от Асен Василев, колкото някакъв различен вид акт. Разбира се не трябва да се позволяват сходни актове, на считам, че след няколко дни, когато бъде формирано служебното държавно управление, нещата ще си дойдат на място ", сподели някогашният финансов министър.
 
Със сигурност ще би трябвало да се прегледа доста деликатно какви задължения са поети в разходната част с големите вложения, които бяха обещани и на кметовете, и уговорките, които имаме свързани с усвояването на еврофондовете, безапелационен бе Владислав Горанов.
 
" Знаем, че програмният интервал не може до безспир да се отсрочва и разтяга. Това, което е неприятно обаче в тази ситуация, е когато приказваме за стопански напредък и вложения, а точно на тях разчитаме за балансиране на бюджета посредством орязването им, ние си режем клона, на който стоим. Т.е. евентуално фактически ще се наложи да се реже. Гъвкавостта на бюджета, отново споделих, във връзка с настоящите разноски на процедура я няма, остават единствено капиталовите разноски, финансовите разноски, а да режеш от тях е неуместно дълготрайно ", изясни той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР