Познато ли ви е усещането да видите ваши стари снимки

...
Познато ли ви е усещането да видите ваши стари снимки
Коментари Харесай

Кой е новият еликсир на младостта, който ще те върне назад във времето?

Познато ли ви е чувството да видите ваши остарели фотоси и да ви обземе това депресиращо възприятие, което носи мисълта, че сте остарели? Това е едно от нещата, които осъзнаваме най-трудно. За страдание типът на тялото невинаги подхожда с начина, по който се усеща душата. Вие може да се усещате като на 20 и към момента да сте подготвени да покорите света (което е отлично, поздравления!), само че бръчките по лицето ви и отпуснатата кожа мислят иначе. 

А в случай че ви кажем, че можете да завъртите обратно стрелките на часовника и да започнете да изглеждате по този начин, както се чувствате? Въпреки че звучи нереалистично, уверяваме ви, че е изцяло допустимо и че нямаме поради нищо, включващо хирургични интервенции. 
                             

На едно доста забавно и потребно събитие в края на март кожните лекари доктор Стиляна Трендафилова, доктор Десислава Лекова, доктор Камелия Присадашка и доктор Мариела Клаклова (трайнъри на Sculptra и Restylane за България) и Елана Бюти (официален представител на оригиналния колагенов биостимулатор Sculptra и дермални филъри Restylane) изясняват в детайли какво представлява една естетична процедура, която занапред стартира да навлиза в България и може изцяло да промени метода, по който се усещаме в кожата си. 

Това е истинският и неповторим инжекционен колагенов биостимулатор Sculptra, направен от биоразградимото вещество полимлечна киселина (PLLA) – напълно абсорбируем полимер, който работи надълбоко в кожата, с цел да усъвършенства нейната вътрешна конструкция. Клинично потвърдено е, че увеличава колаген вид 1 с 66,5%. 

Процедурата Sculptra представлява инжекционно отнасяне, което задейства способността на кожата да създава нов, пресен колаген. Третирането на кожата с този метод работи по друг метод от обичайните хиалуронови филъри. Това е неповторим артикул, който работи като биоактиватор и мощен колагенен стимулатор.

Характерно за него е, че не запълва пространството под кожата със личен размер, а подтиква тялото да произвежда опорна конструкция от колагенови фибри, която възвръща изгубения размер и стяга отпуснатата кожа. Освен това процедурата позволява на тъканите  да се възобновят по естествен начин.

Предполагаме осъзнавате какво значи това? Sculptra не е колагенов филър, а просто " подтиква " кожата ни да създава повече колаген и един тип сама да се подмладява. Какво по-хубаво от това?

Както знаете, точно колагенът е виновен за еластичността на кожата и надлежно, нейния юношески тип. Той е мощен, фиброзен протеин, който се намира в нашите тела. Освен в костите, мускулите и сухожилията, се среща и в междинния пласт на кожата.

Цели 75% от кожата ни се състоят от колаген. Лошата вест е, че колкото повече остаряваме, толкоз по-малко колаген създават телата ни. Това прави кожата по-тънка, увиснала и способства за образуването на бръчки.

Един от най-ясните признаци за остаряването открива пробата с ощипване на кожата – в случай че след ощипването кожата не възвръща незабавно предходния си равен тип, то тя е изгубила от своята разтегливост, казват д-р Трендафилова и доктор Лекова.
                             

Там, където производството на колаген е нарушено, се намесва Sculptra. Ето няколко доста значими неща, които би трябвало да знаете за процедурата и за нейната резултатност и надеждност:

- Sculptra е утвърден от CE през 1999 година за естетична приложимост на Европейския пазар

- Одобрен е от Агенция за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA), като единственият PLLA инжекционен артикул

- Одобрен за приложимост в над 40 страни

- Позволява потребление на лидокаин за възстановяване на комфорта при инжектиране

- Лесно 2-минутно разтваряне в 2 стъпки, което разрешава незабавна приложимост

Както към този момент разбтахте, здравословното доставяне с колаген е тайната за младежкия вида на кожата. Ето за какво има толкоз огромен фокус върху колагена в света на естетиката и за какво колагенът се смята за основен за обновяването на кожата.

Затова, недейте да гледате тъжно изражението си в огледалото, преследвайки мемоари от предишното, а върнете на кожата си това, което ѝ липсва.

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР