Познати и близки на Гьокмен Танъш, арестуван за въоръженото нападение

...
Познати и близки на Гьокмен Танъш, арестуван за въоръженото нападение
Коментари Харесай

Терорист или психопат е стрелецът от Утрехт

Познати и близки на Гьокмен Танъш, задържан за въоръженото нахлуване в трамвая в холандския град Утрехт, отхвърлят опцията той да е кадърен да извърши терористичен акт.

Чичото на стрелеца Махмут Танъш споделя пред Анадолската организация, че вероятността племенникът му да е терорист е минимална. Двамата не са се виждали дълги години и допустима причина за постъпката на Гьокмен може да са били „ сърдечни земетресения и фамилни проблеми “.

Бащата Мехмет Танъш, който живее в турската провинция Кайсери, не е виждал сина си към този момент 10 години, т.е. след развода с майка му, когато се е завърнал в Турция. „ Доколкото знам, синът ми всеки ден ходеше на работа и се прибираше вкъщи. Той не наподобява на човек, който може да извърши терористичен акт “, споделя бащата. Той добавя, че през 2007 година Гьокмен се е оженил за своя братовчедка, а по-късно се е развел с нея.

Бившата другарка на Гьокмен Анжелика в изявление пред холандския вестник Algemeen Dagblad споделя, че нападателят не е имал религиозни претекстове. Според нея той не е терорист, а умопобъркан. „ Аз не един път предупреждавах полицията за това. Щеше да бъде хубаво, в случай че ме бяха послушали “, акцентира Анжелика.

Премиерът на Холандия Марк Рютте заяви на конференция, че аргументите за нападението още не са открити. В сдържано изказване турското Външно министерство осъди нападението, „ без значение от това, който го е направил “ и изрази съболезнования за починалите „ вследствие на това гнусно действие “. Турция е солидарна с народа и държавното управление на Холандия, се показва в официалното съобщение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР