Poznan Open, първи кръгДимитър Кузманов – Олексий Крутих 6-2, 7-5Димитър

...
Poznan Open, първи кръгДимитър Кузманов – Олексий Крутих 6-2, 7-5Димитър
Коментари Харесай

Кузманов с двусетова победа на старта в Познан


Poznan Open, първи кръг
Димитър Кузманов – Олексий Крутих 6-2, 7-5


Димитър Кузманов стартира сполучливо присъединяване си на мощния Чалънджър шампионат в Познан. В мач от първия кръг на конкуренцията на клей ракета №2 на България в профил украинския квалификант Олексий Крутих (№308)след 6-2, 7-5.

За Мико това бе първи мач след Ролан Гарос, където доближи до третия квалификационен кръг. Той сигурно не сподели най-хубавото от себе си, само че това не му попречи да доближи до триумф в две елементи.

Кузманов имаше проблеми на втори сервис, където завоюва единствено 29% от точките. Това разреши на Крутих да стигне до 8 шанса за пробив в хода на мача, само че той осъществя единствено 3 от тях. В същото време пловдивчанинът бе доста ефикасен като съумя цели шест пъти да завоюва подаването на противника си.

Ключовият миг в първия сет бе при 4-2, когато Кузманов отрази четири брейкбола, поведе с 5-2, а незабавно по-късно реализира пробив на 0. Във втората част на два пъти двамата си размениха по един пробив. При 5-6 украинецът сервира за оставане в мача и в този миг се пропука. Кузманов доближи до мачбол, който бе осъществен.

Във втори кръг го чака мач против №7 в схемата Уго Грение (№151). Двамата играха през февруари на Чалънджъра в Бенгалуру. Победата бе в два сета за българина, който след това доближи до третия си край на това равнище.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР