Poznan Open, осминафиналДимитър Кузманов – Юго Грение 6-2, 6-1Димитър Кузманов

...
Poznan Open, осминафиналДимитър Кузманов – Юго Грение 6-2, 6-1Димитър Кузманов
Коментари Харесай

Кузманов е на четвъртфинал в Познан след разгромна победа


Poznan Open, осминафинал

Димитър Кузманов – Юго Грение 6-2, 6-1

Димитър Кузманов продължи положителното си показване на Чалънджър шампионата в Познан и доближи до четвъртфиналите след безапелационен триумф над седмия подложен Юго Грение (№151). Вчера дуелът бе пресечен и отсрочен за през днешния ден след единствено три изиграни гейма, само че накъсването на играта не се отрази отрицателно на втората ни ракета и той не остави никакви шансове на французина.

Следващият конкурент на Кузманов ще бъде четвъртият в схемата Чун-Хсин Чен (№108).

Българинът позволи единствено една двойна неточност в хода на мача, като в това време завоюва 79% от точките си на първи сервис (26/33). Кузманов осъществя четири от осемте си точки за пробив (50%), до момента в който Грение не се възползва от нито един от трите брейкпойнта, които се отркриха пред него.

Двубоят бе пресечен при 2-1 в интерес на Кузманов поради падналия в Познан дъжд, влошил съществено положението на корта. При подновяването на играта българинът взе самодейността, пробивайки за 4-1. Грение редуцира пасива си, само че в останалата част от сета бе заставен най-вече да се пази. Въпреки съпротивата на французина Кузманов стигна до нов брейк, с който завоюва откриващата част с 6-2.

Доминацията на българина продължи и той осъществя ранен пробив за 3-0 във втората част. Кузманов бе доста покрай това да нтрупа още по-сериозен задатък, само че в четвъртия гейм пропусна три шанса за пробив и Грение понижи изоставането си. Пловдивчанинът обаче бързо си върна контрола върху играта и още веднъж пробив, само че в седмия гейм пропусна два следващи мачбола. Това не обезвери Кузманов и след това той избави брейкпойнт, а в последна сметка осъществя третата си опция за привършване на мача, триумфирайки с 6-2, 6-1 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР