Poznan Open, четвъртфиналДимитър Кузманов – Чун-Хсин Чен 6-4, 6-2Димитър Кузманов

...
Poznan Open, четвъртфиналДимитър Кузманов – Чун-Хсин Чен 6-4, 6-2Димитър Кузманов
Коментари Харесай

Кузманов отново не загуби сет и е на полуфинал в Познан


Poznan Open, четвъртфинал

Димитър Кузманов – Чун-Хсин Чен 6-4, 6-2

Димитър Кузманов изигра нов мощен мач на Чалънджър шампионата в Познан и доближи до полуфиналите след чиста победа над четвъртия в схемата Чун-Хсин Чен (№109). Двубоят стартира кошмарно за българина, който изоставаше с два пробива при започване на първия сет, само че след това реализира поврат и стигна до изцяло подобаващ триумф.

На полуфинала Кузманов ще се изправи против най-трудния вероятен конкурент – лидерът на схемата Артур Риндеркнеш (№68).

Началото на дуела бе доста мъчно за Кузманов, който завоюва единствено три точки в първите три гейма и изостана с два пробива при 0-3. След почивката обаче пловдивчанинът се завърна като видоизменен на корта и последователно съумя да откри надзор върху мача. Кузманов все по-лесно успяваше да разгадае офанзивите на Чен и реализира цялостен поврат, реализирайки три поредни брейка за 5-3.

Четвъртият подложен обаче върна интригата с пробив на нула, след което избави един от двата следващи сетбола, които се откриха пред Кузманов. Българинът обаче не разреши на съперника си да му отнеме самодейността и оползотвори втората си опция, надделявайки с 6-4.

Кузманов продължи да слага съперника си напрегнат и във втория сет стигна до точка за пробив при 2-1, само че не съумя да се възползва от разкрилата се пред него опция. От този миг нататък обаче втората ни ракета доминираше изцяло над Чен. Българският тенисист не загуби повече геймове до края на мача и победи с 6-4, 6-2 след 1 час 38 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР