Повишаването на потреблението на електроенергия във вилните зони в близост

...
Повишаването на потреблението на електроенергия във вилните зони в близост
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО апелира за бърза регулация и създаване на устройствени планове в крайградските зони

Повишаването на потреблението на електрическа енергия във вилните зони наоколо до по-големите градове в Североизточна България е натурален развой на насочване на част от популацията през последните години към живеене в тези региони. Това постанова възобновяване на електроразпределителната мрежа и повишение на нейния потенциал посредством реорганизация на мрежовите схеми тук-там, с което да се посрещнат потребностите на клиентите от качествено електрозахранване. Липсата на подробни устройствени проекти (ПУП) в доста от тези зони мощно затруднява работата на ЕРП Север при обмисляне на реконструкции по мрежата, осъществяване на плануванаъа капиталова стратегия, и в същото време основава неудобства за клиентите, които търпят разстройства в електрозахранването. Належащо е частните мрежи със слаб потенциал да бъдат сменени със съответстващи на нарасналото ползване нови уреди, само че без утвърден Подробен устройствен план електроразпределителното сдружение няма право да прави сходни реконструкции.

Решение на казуса се търси от години. Ръководствата на ЕНЕРГО-ПРО и мрежовото сдружение ЕРП Север са в контакт с представители на локалната власт в общини и регионални управи и регулярно алармират за спънките за построяването на нови мрежи. При по този начин създалата се конюнктура ЕРП Север прави старания посредством рехабилитация на съществуващи уреди да обезпечи условия за минимизиране на разстройствата в електрозахранването, само че при възходящия брой поданици в тези региони тази мярка е незадоволителна.

ЕНЕРГО-ПРО ще продължи да упорства за ускорение на процесите по одобрение на Подробен устройствен план, нужни за осъществяването на по-мащабни поправки във вилните зони и крайградските райони. Ежегодно експерти на ЕРП Север вършат обход по места и инспекция на мрежовите уреди, благосъстоятелност на сдружението, след което експертен състав изготвя оценка на положението им. На базата на експертната оценка се набелязват обектите с належаща потребност за включване в стратегиите за вложения и ремонт на електроразпределителното сдружение. Целта на осъществените инвестиции в мрежата е обезпечаване на качествено електроснабдяване на клиентите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР