Повишаването на потреблението на електроенергия във вилните зони в близост

...
Повишаването на потреблението на електроенергия във вилните зони в близост
Коментари Харесай

Енерго-Про иска бърза регулация и ПУП за вилните зони на големите градове

Повишаването на потреблението на електрическа енергия във вилните зони наоколо до по-големите градове в Североизточна България постанова реорганизация на мрежовите схеми тук-там, с цел да се обезпечи качествено електрозахранване, оповестиха от " Енерго-Про ". Липсата на подробни устройствени проекти (ПУП) в доста от зоните обаче затруднява работата на " ЕРП Север " при обмисляне на реконструкции по мрежата и осъществяването на плануванаъа капиталова стратегия. Вследствие на това съзникват разстройства в електрозахранването. За разрешаване на казуса, който стои от години, би трябвало частните мрежи със слаб потенциал да бъдат сменени със съответстващи на нарасналото ползване нови уреди, което обаче не може да стане без утвърден Подробен устройствен план.

Ръководствата на " Енерго-Про " и мрежовото сдружение " ЕРП Север " поддържат връзка с общини и регионални администрации, като регулярно ги алармират за усложненията при построяването на нови мрежи. " ЕРП Север " се пробва да минимизира разстройствата в електрозахранването посредством възобновяване на старите уреди, само че при възходящия брой поданици в крайградските региони това не е задоволително.

" Енерго-Про " упорства за ускорение на процесите по одобрение на подробните устройствени проекти, с цел да могат да се правят по-мащабни поправки във вилните крайградските зони.

Служители на " ЕРП Север " годишно ревизират мрежовите уреди на сдружението по места, след което експертен състав изготвя оценка на положението им. На базата на експертната оценка се набелязват обектите, които се постанова да бъдат включени в стратегиите за вложения и ремонт на електроразпределителното сдружение, с цел да се обезпечи качествено електроснабдяване.
 От проблеми с електрозахранването в Търговищко поради поправки на ЕСО, се оплакват от
От проблеми с електрозахранването в Търговищко поради поправки на ЕСО, се оплакват от " Енерго про "

Проведена е среща по тематиката сред електроразпределителното сдружение и локалните управляващи в областта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР