Повечето хора започват работа като най-обикновени служители и дори стажанти,

...
Повечето хора започват работа като най-обикновени служители и дори стажанти,
Коментари Харесай

От стажант до директор – истории на успеха

Повечето хора стартират работа като най-обикновени чиновници и даже стажанти, като след години твърдоглав труд и отдаденост се надяват на най-малко малко самопризнание, било то увеличение на заплатата или нанагорнище във фирмената подчиненост. Макар и в България рядко да бъдем заслужено възнаграждавани в работата си, става известно, че по света има не малко образци за създаване на мечтаната кариера безусловно от нулата.

Роджър Гуудел – посредник на NFL

Днес, в случай че знаете кой е Роджър Гуудел, значи го свързвате със спорта и по-точно с  Националната футболна лига на Америка. Преди 30 години обаче той е трябвало много да се потруди, с цел да стартира работа като стажант. След като получава отвод от съвсем всеки тим в лигата, младият Гуудел кандидатствал за самата лига. Получава писмен отговор от Дон Уейз, че няма вакантни места, само че писмото завършвало с изречението „ Но, в случай че някой път си наоколо, може да се отбиеш да поговорим. ” Макар че бил на няколко часа от там, Роджър вдигнал телефона и декларирал, че е в региона и на идващия ден ще се отбие.

Той карал 7 часа през нощта, с цел да стигне до основния офис на NFL, където го наели, тъй като изглеждал като добър човек. Сигурно и до ден-днешен е признателен, че е имал този шанс, тъй като през днешния ден е на най-висшата позиция в лигата.

Урсула Бърнс – основен изпълнителен шеф на Xerox

През 2009г. Урсула Бърнс се трансформира в първата чернокожа жена, която оглавява една от 500-те най-големи компании в света. Началото на кариерата й почнало през 1980г, когато била единствено на 22 и карала летния си стаж в Xerox.

След края на стажа си в софтуерния колос, Бърнс била наета на цялостен работен ден. В един миг замалко щяла да напусне, с цел да преследва по-добра позиция в Dell, само че Веднон Джордан от борда на шефовете персонално й се обадила и я помолила да остане, с цел да укрепи доверието на служащите и клиентите на компанията.

Джордж Ху – шеф по интервенциите в Salesforce.com

Преди десетина години той приключва Станфорд и се записва като стажант в Salesforce.com. Била му поверена задачата да изследва нови пазари за компанията и в процеса на това той разкрил, че излишно се харчат милиони долари всеки месец за директни пощенски акции, които най-после водели до 14 продажби за 6 месеца.

След това Ху почнал бързо да се издига по стълбата на кариерата и предходната година CNN го оповестиха за един от 20-те най-високо платени хора под 40-годишна възраст, а малко по-късно е назначен за шеф по интервенциите.

Даниел Хез – някогашен началник на AT&T Wireless

Даниел Хез не разрешил на малък проблем като условие за лицей да му попречи на стажа в AT&T. Като студент той бил решен да получи работа в компанията, само че се оказало, че се приемали единствено стажанти, които учат в Харвард, тъй като там били рекламирали. Тогава Хез помолил сестра си, която живеела покрай Харвард, да потърси дали има разлепени разгласи. Тя съумяла да открие нужната информация и той кандидатствал.

Когато от AT&T получили документите му, те му се обадили, с цел да схванат по какъв начин студент от Корнел е съумял да кандидатства по публикация за стажанти, предопределена за Харвард. Когато Хез обяснил обстановката, насреща му споделили, че желаят да се срещнат с него и в последна сметка го наели. През 1997г. Даниел Хез оглавява AT&T Wireless – компания със 70 000 служащия и годишни доходи от над 30 милиарда $. Днес той е основен изпълнителен шеф на Sprint – също толкоз огромна телекомуникационна компания.

Роб Кавало – ръководител на Warner Bros Records

През 1987г. Кавало се урежда с прекрасен стаж в Warner Bros. Records, където работел с Black Sabbath. След сполучливия си стаж, той съумява да си построи име в музикалната промишленост, откакто продуцира албума Dookie на Green Day. Няколко години прекарва като старши вице президент, след което напуща компанията и отива да работи с Фил Колинс, с цел да му помогне да завоюва Грами, Оскар и Златен глобус за „ You’ll Be in My Heart ” от Тарзан.

През 2002г. Обаче се връща в Warner и то не къде да е, а на стола на основния изпълнителен шеф. Интересното е, че Том Уейли, индивидът на същата позиция преди него, също е почнал от нулата – като куриер.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР