Повечето хора са чували за къщи, обитавани от духове, но

...
Повечето хора са чували за къщи, обитавани от духове, но
Коментари Харесай

10 от най-прокълнатите автомобили в историята

Повечето хора са чували за къщи, населявани от духове, само че какво да кажем за коли, населявани от духове? Историята на колите е цялостна със страховити истории и градски митове. Някои транспортни средства са си построили репутацията на „ прокълнати коли “ заради исторически асоциации с съдбовни произшествия, случили се в тях или към тях, до момента в който други съществуват единствено като призраци в нечия история.

Любопитните случаи са събрани от carbuzz.

„ Златният орел “

„ Златният орел “, лимитирана серия на Dodge 330 от 1964 година, е прочут и със скандалния си прякор „ Най-зловещата кола в Америка “.

Автомобилът стартира живота си като полицейски автомобил и бързо си печели репутацията на анатемосан автомобил. Трима служители на реда, които са го карали, в последна сметка правят ужасяващи закононарушения. И тримата служители на реда убиват фамилиите си, а по-късно се самоубиват.

Дори и откакто е продаден, автомобилът, както се твърди, убива още хора. Поврежда се поврежда ненадейно или отваря вратите си на автомагистралата. Цяло семейство умира при пожар в къща, откакто едно от децата се допира до автомобила на смешка. В последна сметка локална църковна група взема решение, че автомобилът е обладан от дявола, и през 2010 година „ Златният орел “ най-сетне е раздрънкан.

Последната лимузина на ерцхерцог Франц Фердинанд Graf & Stift

Този Graf & Stift от 1910 година придобива трагично историческо значение, откакто ерцхерцог Франц Фердинанд е погубен от Гаврило Принцип. Това провокира началото на Първата международна война.

Ужасно съвпадане е, че регистрационният номер на автомобила е AIII 118. Някои го поясняват като отпратка към датата на примирието, поставило завършек на Първата международна война (11.11.18 г.). Репутацията на автомобила като притежател на неприятен шанс се затвърждава през идващите дванадесет години. През тях автомобилът е забъркан в шест произшествия и тринадесет смъртни случая.

Сред многото нещастни притежатели на автомобила са австрийски военачалник, който в края на живота си попада в лудница, и румънец, който убива себе си и петима пасажери в злополука.

Porsche 550 Spyder на Джеймс Дийн

Когато холивудската звезда Джеймс Дийн демонстрира преди малко доставеното си Porsche 550 Spyder, приятелят му Алек Гинес го предизвестява, че в случай че се качи в колата, ще почине до седмица.

Предсказанието му се оказва правилно. Точно седем дни по-късно Джеймс Дийн умира в автомобилна злополука на калифорнийска автомагистрала на 24-годишна възраст. Автомобилът, спечелил си прякора „ Малкия гадняр “, продължава да основава проблеми дълго след съдбовния ден на гибелта на Дийн. 

Когато след злополуката именитият автомонтьор Джордж Барис се снабдява с „ Little Bastard “, той продава мотора и трансмисията му на двама спортни водачи. Единият от които умира, а другият е тежко ранен скоро по-късно.

По-късно автомобилът е употребен като експонат за проява на заплахите от пътни произшествия. Въпреки това не престават да се случват необясними произшествия, в това число пожар в гаража, където е изложен. Докато се употребява като атрибут за повишение на осведомеността за пътната сигурност в гимназия, автомобилът пада върху ученичка и ѝ счупва бедрото.

В последна сметка, след пет години на убийства и осакатявания, през 1960 година фамозният към този момент автомобил изчезва изцяло. Местонахождението на „ Малкия гадняр “ на Джеймс Дийн към момента е незнайно.

Lincoln Continental SS-X-100 на Джон Ф. Кенеди

Lincoln на JFK се трансформира в един от най-известните прокълнати коли в историята с помощта на историческата си връзка със гибелта на президента.

Кенеди се е возил в автомобила със свален покрив, когато е убит и погубен по време на президентско посещаване в Далас, Тексас. Странното е, че автомобилът е непокътнат в употреба (и пребоядисан, като трансформира цвета си от наследник на черен) няколко години след гибелта на JFK.

В последна сметка той е изведен от приложимост. Музеят „ Хенри Форд “ придобива автомобила. Откакто е изложен, посетителите оповестяват за всевъзможни страховити случки, в това число за призрачни феномени.

„ Автомобилът на гибелта “ – Ford V8 „ Бони и Клайд “

Бони и Клайд, двама от най-известните нарушители в Америка, получават статута си на попкултурни персони. Те ограбват банки през 30-те години на ХХ век и безмилостно убиват всеки, който се изпречи на пътя на проектите им. Автомобилът на Бони и Клайд, Ford Model 18 V8, става прочут като „ колата на гибелта “, когато полицията залавя двойката и ги убива, като създава над 100 изстрела по автомобила.

Фордът се трансформира в един от най-известните „ прокълнати коли “ в Америка с помощта на ролята си в гибелта на Бони и Клайд. Сега той е изложен в казино Whiskey Pete’s в Прим, Невада, като дупките от патрони към момента се виждат ясно.

Скачащата кола в Кейптаун

Късно една нощ през 2004 година семейство от Кейптаун, Южна Африка, е събудено ненадейно от звука на тяхното Renault Megane. То стартира да се движи с гневна скорост. Първоначално помислили, че автомобилът е откраднат, те изскочили през входната врата. Тогава схващат, че никой не седи в колата, а няколко очевидци съобщили, че автомобилът като че ли самичък „ подскача “ обратно.

Според Renault този съответен автомобил имал ръждясал запалител, който бил отговорен за необикновеното му държание. Това обаче не изяснява оборотите на мотора на автомобила без натискане на педала на газта. Благодарение на случая „ скачащият автомобил от Кейптаун “ се причисли към редиците на страховитите коли, станали известни по целия свят.

Фолксваген Ван от 1968 година

Този ван Volkswagen от 1968 година придобива репутацията си на нереален автомобил, откакто е благосъстоятелност на доктор Джак Кеворкян – доктор, който обществено поддържа асистираното самоубийство.

Кеворкян употребявал микробуса за служебни цели и се счита, че е оказал помощ на към 130 свои неизлечимо заболели пациенти да лишават живота си.

Много от тези самоубийства са се случили във фургона, което му носи паранормална популярност. Д-р Кеворкян умира през 2011 година, само че фургонът VW към момента съществува и се е трансформирал в обичано място на запалянковците, които търсят духове.

Черната Волга

Този обладан автомобил не е някакъв съответен, а градска легенда от Източна Европа. През 60-те и 70-те години на предишния век няколко души, живеещи в Полша, Русия, Украйна и покрайнините, оповестяват за наблюдения на призрачна волга ГАЗ-21 или ГАЗ-24, постоянно боядисана в черно и от време на време с рогове на мястото на страничните огледала.

Твърди се, че автомобилът е ръководен от самия демон. Според легендата няколко души, доста от които деца, са били отвлечени от черната волга, като от време на време са били засмуквани в колата като с вакуум.

Моделът на Черната волга евентуално е обвързван с Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) (съветската загадка полиция, която по това време тероризира популацията на Източна Европа), защото те постоянно са употребявали черна волга като длъжностен автомобил.

Фантомната автомобилна злополука в Съри

Следващият в листата е същински автомобил-призрак (не, не Rolls-Royce Ghost). През 2002 година няколко водачи в английското графство Съри оповестяват, че са видели автомобил, който се е отклонил от пътя.

Когато служителите на реда пристигнали да проверяват поради многократните позвънявания, те не разкрили никакви доказателства, че в региона е станала скорошна злополука.

При претърсването малко по-надолу по пътя обаче служителите на реда разкрили разрушен автомобил, в който имало тяло, престояло там дълготрайно време. Тестовете открили, че автомобилната злополука е станала пет месеца по-рано, и скоро почнали да се популяризират истории за това, че очевидците са видели „ призрачно повтаряне “ на случая.

Лондонски рейс номер 7

Дългогодишна градска легенда измежду британските водачи, по-конкретно лондончани, е „ рейсът фантом от Ладброук Гроув “. Ладброук Гроув е регион в Западен Лондон, където още през 30-те години на предишния век се популяризират страховити истории за автобус-призрак с номер 7.

Според легендата рейсът се появява ненадейно късно през нощта в средата на Кеймбридж Гардънс (път, по който не би трябвало да се движи маршрут номер 7). Призракът кара водачите да се отклоняват от пътя, от време на време с съдбовни последствия.

През 30-те години на предишния век един мъж катастрофира с колата си, пробвайки се да избегне рейса, и умира, откакто автомобилът му избухва в пламъци. Полицията приема, че той е карал неразумно, до момента в който няколко очевидци не оповестяват, че са видели призрачния рейс.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР