Повече от седмица ще продължат тази година традиционните празненства за

...
Повече от седмица ще продължат тази година традиционните празненства за
Коментари Харесай

Илинденските чествания в Стрелча ще продължат повече от седмица

Повече от седмица ще продължат тази година обичайните празненства за Илинден в Стрелча. Денят е признат за Празник на града, като от години се отбелязва с богата културна стратегия. За първи път обаче тя няма да бъде в един ден, а до 29 юли.

Честванията започнаха тази заран в храм-паметника „ Свети Архангел Михаил “с тържествена света литургия и водосвет за благополучие на града и гостите му. Точно на обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве.

На 25 юли празненствата ще продължат на откритата лятна сцена в Градския парк с шампионат по шах. На 28 юли пък е плануван конкурс за рисунка на тематика „ Стрелча през моите очи “. И двете събития са част от програмата „ Детско лято “.

Състезание по плуване в открития плувен басейн и обичайните илинденски битки са първите събития за 29 юли, събота. От 18:30 часа следобяд ще стартира церемонията по връчване на званието „ Почетен жител на община Стрелча “.

За вечерта на същия ден е планувана стратегия на площад „ Дружба “. Тя включва кулинарна дегустация на обичайно ядене, приготвено в „ Юнашкия тиган “ на началник Ангел Ангелов.

От 20:00 часа ще бъде формалното разкриване на празника и награждаването на най-малкия и най-възрастния гражданин на Стрелча, както и на спечелилите от шах шампионата и състезанието за рисунка. Програмата ще продължи с концерт на Деси Добрева и танцова групировка и ще приключи с тържествена заря. Съпътстващо събитие за деня е фотоизложбата „ Магията на Стрелчанската земя “, в която ще има и ъгъл за фотография на тематика „ Стара Стрелча “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР