Повече от дузина души бяха ранени и се опасява, че

...
Повече от дузина души бяха ранени и се опасява, че
Коментари Харесай

Избори в Либерия: Превозно средство блъсна тълпата, празнуваща победата на новоизбрания президент Боакай

Повече от дузина души бяха ранени и се притеснява, че няколко са починали в Либерия, откакто транспортно средство се блъсна в поддръжници на президента -избрано Джоузеф Боакай.

Полицията разказа случая като „ акцидент “, само че Партията на единството (UP) на господин Боакай го назова „ безчовечен акт на вътрешно тероризъм “.

Това пристигна единствено часове откакто изборният орган на Либерия го разгласи за победител на президентските избори предходната седмица.

В речта си за отстъпка президентът Джордж Уеа прикани за единение.

Изборите бяха яростни, като малко над 20 000 гласа разделяха двамата претенденти в втори тур.

В понеделник вечерта последователите на господин Боакай честваха формалното оповестяване на успеха му пред централата на UP в столицата Монровия.

Има спорни известия за времето на случая, само че очевидци го слагат в някакъв миг от двата часа след 21:00 локално време (21:00 GMT ).

" [Превозното средство] просто подвигна скорост и се блъсна в последователите ", сподели представителят на UP Мохамед Али пред организация AFP.

Съобщено е, че водачът е изоставил автомобила покрай партийните офиси, преди да избяга. Полицията е почнала търсене.

Ядосани зяпачи подпалиха автомобила.

Очевидци сподели пред вестник Liberian Observer, че в началото са считали, че случаят е породен от щета на спирачката, само че неочакваното политане на лидера подхрани съмненията за планувана офанзива.

в изказване полицията назова случилото се „ произшествие “ и прикани поддръжниците на UP да „ запазят успокоение “, до момента в който текат следствията. са ранени с двама в безсъзнание в болница. Председателят на UP Luther Tarpeh сподели, че двама души са доказани починали, а други четирима са " доста сериозни ".

В по-ранно изказване UP назова случилото се " унищожителен, греховен и безчовечен акт на вътрешен тероризъм, водещ до загуба на скъпи животи “.

Инцидентът последва избори, които бяха счетени като цяло мирни, като се изключи някои изолирани прояви на принуждение в четири провинции.

UP сподели, че анулира всички празнични събирания до второ разпореждане.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР