Потребител на социалната мрежа Фейсбук предупреди за некачествено масло, което

...
Потребител на социалната мрежа Фейсбук предупреди за некачествено масло, което
Коментари Харесай

Клиент: Мислите си, че купувате немско масло? Друг път!

Потребител на обществената мрежа Facebook предизвести за некачествено масло, което се популяризира у нас. Ето какво оповестява индивидът:

" Немско, но различен път! Пакетирано и претопено от небезизвестната хасковска компания, към този момент със столичен адрес! Най-големият вносител на палмови мазнини в България. Нетипичен цвят, аромат и състав, потвърден с лабораторен разбор. Сезирани са способените органи. Дано този път след многократните им злоупотреби вземат ограничения! ".

Припомняме, че през 2021 година Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена глоба на " Милки Груп Био " ЕАД в размер на 1 694 560 лева по член 29 от Закон за защита на конкуренцията (нарушение на общата възбрана за нелоялна конкуренция).

Подателят на настояването " Ростар БГ " ООД и " Милки Груп Био " ЕАД са дистрибутори на немско краве масло с марка за качество Deutche Markenbutter на територията на страната.

В хода на изследването се откри, че през 2021 година сдружението закупува краве масло на блок, като независимо го опакова с опаковки, които имат нормалния аспект и обозначаване на продукта като Deutche Markenbutter, Mildgesauerte Butter, от 250 гр. (Дойче Маркенбутер, леко подкиселено), само че в реалност опакованото масло е друго.

Същевременно цената, на която сдружението е закупило вложеното масло, е по-ниска спрямо цената на продукта, когато се доставя в опаковки от 250 грама. " Милки Груп Био " ЕАД независимо създава и опаковките, в които популяризира продукта и на които е обозначен като дистрибутор (което всекидневно е услуга, която се заплаща на производителя).

Опаковайки независимо в личното си дружество краве масло с обозначение Deutche Markenbutter, леко подкиселено - друг артикул, който е по-евтин и в опаковка, за която не заплаща на производителя, " Милки Груп Био " ЕАД придобива нелоялно конкурентно преимущество пред директния си съперник " Ростар БГ " ООД, както и пред останалите съперници (които съблюдават посочените нормативните условия и нормалните търговски практики), показват от Комисия за защита на конкуренцията.

Ответното сдружение икономисва в активността си разноски и поддържа пазарната си позиция по некоректен метод в ущърб на съперниците, получава икономическа полза, като улеснява личната си комерсиална активност по непозволен метод, написа в известието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР